Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Kyösti Kurvinen ny andra vice ordförande för FSD

Från 2015
Uppdaterad 26.10.2015 17:09.
Kyösti Kurvinen
Bildtext Kyösti Kurvinen från Pargas är ny andra vice ordförande för FSD.
Bild: Yle/Bengt Östling

Pargaspolitikern Kyösti Kurvinen har valts till andra vice ordförande för de finlandssvenska socialdemokraterna under helgens kongress i Jakobstad.

På söndag valdes Viktor Kock från Pedersöre till ordförande för FSD. Anette Karlsson blev första viceordförande och Kyösti Kurvinen från Pargas andra viceordförande.

- Personligen tycker jag det ur åboländsk synvinkel känns fint att jag kom in. Vi har nu fått en bra spridning, ordförande från Österbotten, Anette från södra Finland och jag från Åboland. Jag tror vi kommer att få till ett fint samarbete, säger Kyösti Kurvinen.

Kurvinen säger att han kommer att jobba för Åboländsk intressebevakning och svenskspråkiga frågor men han lyfter också fram utbildning och offentlig service som frågor som ligger honom nära hjärtat.

Skärgårdens socialdemokrater lämnade under kongressen in en motion om att det så snart som möjligt måste byggas en ny bro mellan Pargas och S:t Karins då Rävsundsbron börjar sjunga på sista versen.

- Det finns också andra partier som jobbat för det här men det är bra att vi i Åboland drar åt samma håll i den här frågan, säger Kurvinen.