Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Andrée Jeglertz: Vi får inte vara fega när Spanien sätter press

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Andrée Jeglertz.
Bildtext Finland är redo för Spanien.

Finlands damlandslag i fotboll spelar sin tredje match i EM-kvalet när Spanien kommer på besök till Tölö fotbollsstadion i Helsingfors. Efter full pott mot Montenegro och Irland väntar tufft motstånd.

Spanien inleder sitt EM-kval när laget på tisdag springer in på planen mot Finland. Klart är att Spanien, som i somras spelade VM i Kanada, kommer att bjuda på tuffare motstånd än Montenegro och Irland.

– Det är en jätteutmaning för oss, konstaterar Finlands chefstränare Andrée Jeglertz. Vi har förberett spelarna bra och har en matchplan som vi tror kan ge seger. Det handlar ändå om en försiktig optimism.

Spanien är högst rankat utav lagen i gruppen. Finland besegrade först Montenegro med 1-0 och senare Irland med 2-0. De segrarna kom trots mediokert spel. Tuija Hyyrynen ser det som en bra sak.

– Det har varit ytterst viktiga poäng för oss, säger Hyyrynen och låter förstå att pressen har legat på Finland. På tisdag är Spanien förhandsfavorit och då kan vi spela mera avslappnat.

Hyyrynen: Vi måste hålla nollan

Finland är det enda laget i grupp 2 som tagit poäng hittills. Förutom Montenegro, Irland och Spanien finns också Portugal med i kvalgruppen. Segraren går direkt till EM-slutspelet, medan också grupptvåan ligger väl till.

– Det är klart att vi måste ta poäng på hemmaplan och det skulle vara viktigt att hålla nollan. Spanien kommer att pressa högt och därför är det oerhört viktigt att vi kan hålla boll och få vila från försvarsspelet, säger Hyyrynen.

Viktigt att vi kan hålla boll och få vila från försvarsspelet.

― Tuija Hyyrynen

– Att vi kan göra mål har vi redan bevisat och vi har snabba forwards som kan skapa chanser. Det känns också väldigt tryggt att ha en målvakt av världsklass i Tinja-Riikka Korpela.

Jeglertz har inte förlorat i Tölö sedan 2012

Senast Andrée Jeglertz landslag förlorade en match på Tölö fotbollsstadion var 2012 mot Ukraina.

– Vi har ett bra självförtroende just nu. Samtidigt vet vi att vi måste bli lite bättre på det mesta, säger chefstränaren.

– Vi måste ta lite smartare beslut, vi måste vara lite snabbare med bollen och framför allt måste vi vara modiga, fortsätter svensken.

– Vi vill hellre ha boll och skapa. Samtidigt måste vi vara smarta och inse att vi måste vara redo att försvara och komma med snabba omställningar. Spanien är ett mycket offensivt lag så det borde bli ytor bakom deras försvar.