Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Ströhö ska få fortsätta i sin nuvarande byggnad

Från 2015
Uppdaterad 28.10.2015 13:12.
Strömborgska skolan i Borgå
Bild: Yle/ Bettina Aspfors

Strömborgska skolan i Borgå är i dåligt skick, men byggnaden borde gå att använda några år till. Den bedömningen gör svenska utbildningssektionen.

Sektionen anser att Strömborgska skolan ska få fortsätta i sina nuvarande lokaliteter tills den nya Västra enhetsskolan är byggd.

Det har spekulerats kring om Strömborgska skolan måste flytta till andra lokaliteter eller till baracker några år eftersom skolbyggnaden är i dåligt skick.

Det senaste budet är att Västra enhetsskolan blir klar år 2019, då får Strömborgska skolan, tillsammans med flera andra skolor, flytta in där.

På tisdagen gick svenska utbildningssektionen igenom en lista över fel och brister som drabbat Strömborgska skolans nuvarande byggnad.

Sektionen hoppas att utbildningstjänsterna och lokalitetsledningen i Borgå ska gå igenom listan och fylla på med information, samt se till så byggnaden går att använda tills Västra enhetsskolan är klar.

Svenska utbildningssektionen är ändå fortsättningsvis orolig för Strömborgska skolans bedrövliga skick. Sektionen skulle helst se att bygget av Västra enhetsskolan inte skjuts upp, utan att den byggs så snart som möjligt.