Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fem Bond-scener som Spectre aldrig kommer att toppa

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 14:06.
James Bond Sean Connery
Bildtext Vad sa Sean Connery när han fick en bokhylla i huvudet? I can only blame my shelf.
Bild: Eon Productions

På fredag har den nya Bond-filmen Spectre premiär. Här är fem klassiska James Bond-ögonblick som den nya filmen kommer att ha svårt att toppa.

Vi inleder med världens längsta strid ur Never Say Never Again (1983).

James Bond dödar skurken genom att slänga sitt eget urin i hans ansikte. Så han dör. En fullvuxen man skriker och dör av att få lite kisi i fejset. Kan Daniel Craig toppa det? Knappast.

Vi går vidare. Live and Let Die (1973) innehåller följande scen:

James Bond proppar in ett piller som innehåller komprimerad luft i en skurk. Det här får skurken att fyllas med luft och sprängas som en ballong. Missa inte heller James Bonds replik efteråt. Det är manusguld, inget annat. YTTERST TVEKSAMT att Spectre innehåller en lika bra slutreplik.

Kommer ni ihåg den där gången som James Bond surfade på en tsunami? Inte? Kolla här då:

Scenen är ur Die Another Day (2002). Det kan ju liksom inte bli bättre action än det här?

Jo. Det kan det.

Moonraker (1979) innehöll denna pärla av humor och fartfylld spänning. Till och med djuren reagerar på James Bonds upptåg! Det är häpnadsväckande Hollywood-magi.

Men den bästa scenen med James Bond, som Spectre ALDRIG kommer att toppa, fanns i Diamonds Are Forever (1971). Man kan inte med ord beskriva hur bra denna scen är. Man måste helt enkelt se den.

Den ena skurken, som mest ser ut som en folkskygg biologilärare, försöker mörda James Bond så långsamt som möjligt med två grillspett. Den andra skurken stryper Bond lite halvdant och ofokuserat och blir sen voltad ur en båt och exploderar i luften. Vilka skådespelarprestationer!

Kommer den nya Bond-filmen att innehålla lika legendariska scener? Knappast! På fredag är det premiär.