Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Framgångsrik på dagen - hemlös på natten

Från 2015
Uppdaterad 03.06.2017 16:54.
Hemlös i New York
Bild: Thomas Wirthensohn

En dokumentär om baksidan av "The American dream", en undangömd del av samhället. Ett porträtt på den kämpande och sakta döende medelklassen i USA, men också på staden New York och en av dess invånare.

Marks Reay går längs gatorna i Manhattan och ser ut som en miljonär med dyr kavaj och fina skor. Han arbetar i mode- och filmbranschen, är charmig och verkar ha mycket på gång. Som tidigare modell har han numera bytt sida och jobbar som fotograf.

Han medverkar i filmer och blir bjuden på de finaste festerna. Men när festerna är över återvänder han till East Village - inte till sin takvåning utan till ett undangömt hörn. Som hemlös övergår hans amerikanska dröm i en mardröm i en stad utan nåd.

Dokumentären Hemlös i New York ställer många frågor kring vår tids strävan att vara framgångsrik och uppfylla våra drömmar. Hur långt är vi villiga att gå för att upprätthålla fasaden av att allt är bra?

Vad är vi villiga att offra för att leva ett mer okomplicerat liv och hur långt är vi från att förlora allt vi har - till och med våra hem?

Orginaltitel: Homme less (Österrike 2014)
30 dagar på Arenan
Repris från 2015

En dokumentär av Thomas Wirthensohn