Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Donskoi tillbaka – stor natt för Brahestad?

Från 2015
Joonas Donskoi i San Jose Sharks.
Bildtext Joonas Donskoi i San Jose Sharks.

Joonas Donskoi är tillbaka i NHL efter att ha tvingats stå över fem matcher på grund av skada. I natt kan han få spela mot en gammal kompis från Brahestad, Miikka Salomäki, som spelar för Nashville Predators.

Både Joonas Donskoi och Miikka Salomäki har fått sin hockeyfostran i Brahestad-klubben Teräs-Kiekko. 23-årige Donskoi gör sin första säsong i Nordamerika och fick inleda säsongen i San Jose Sharks förstakedja tillsammans med Joe Thornton och Joe Pavelski.

Efter att ha missat fem matcher på grund av skada tränade Donskoi inför matchen mot Nashville Predators i samma kedja som Thornton och Pavelski. Ett tecken på att han kommer att spela natten till torsdag.

Salomäki kan få spela

Miikka Salomäki som är 22 år gammal gör sin tredje säsong i Nordamerika. Han har endast noterats för en NHL-match i karriären men har nu kallats upp till NHL från farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL. Det är alltså möjligt att han spelar i matchen mot San Jose.

Donskoi och Salomäki spelade tillsammans i Kärpät säsongerna 2011–2013. De spelade också tillsammans i Teräs-Kiekko säsongen 2006–2007, då i C-juniorernas division 2.