Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Johan Johansson lämnar SFP

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:36.
SFP:s partisekreterare Johan Johansson
Bild: Yle

Svenska folkpartiets partisekreterare lämnar sin post för att bli direktör för Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar. Han tillträder vid årsskiftet.

Styrelseordföranden för stiftelsen Stefan Wallin konstaterar att Johan Johansson har en tjugoårig erfarenhet av medborgarsamhället och har stor kännedom om regionfältet och dess aktörer.

Johansson har också arbetat inom fastighetsbranschen innan han blev partisekreterare, konstaterar Wallin.

Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar äger fastigheter runt omkring i Svenskfinland. Till dem hör bland annat femtio studentbostäder vid Arabiastranden i Helsingfors, Hemslöjdsgården i Kristinestad, Elverket och Villa Snäcksund i Ekenäs, Kulturhuset Grand i Borgå, Galleri Sinne och ett antal andra aktielägenheter och kulturutrymmen.

Till direktörens uppgifter hör att förvalta och utveckla stiftelsens förmögenhet och och tillsammans med styrelsen sköta nyförvärv. Stiftelsen fungerar i nära anslutning till Svenska kulturfonden.

- Jag ser fram emot att få fortsätta att jobba med hela Svenskfinland. Att få en möjlighet att kombinera min erfarenhet och mitt kunnande från fastighetsbranschen med mitt
intresse för det finlandssvenska samhället är något jag inte kunde tacka nej till, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln