Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Din stad - dina nyheter

Från 2015
Uppdaterad 04.12.2015 13:41.
Yle Vega Huvudstadsregionen: Din stad: Var får man Helsingfors dyraste och billigaste pizza? - Spela upp på Arenan

Yle Huvudstadsregionen vill komma sin publik ännu närmare. Projektet Din stad låter dig styra nyhetsproduktionen genom tips, frågor och omröstningar.

Yle Huvudstadsregionen inleder i dag ett nytt projekt för att engagera publiken i nyhetsproduktionen.

Projektet Din stad

Din stad är ett nytt sätt att göra lokala nyheter. Du skickar in frågor eller nyhetstips om staden du bor i till redaktionen via ett webbformulär.

Yle Huvudstadsregionen ordnar en omröstning med tre alternativa nyhetsförslag, och gör en nyhet på det vinnande förslaget.

En nyhet i serien Din stad publiceras varje vecka på svenska.yle.fi/hreg. Ämnet behandlas också i Morgonöppets sändning.

- Vi får redan nu många tips från publiken, men vi vill sänka tröskeln för att höra av sig till oss, säger Marika Mäklin, producent för Morgonöppet och Yle Huvudstadsregionen,

Ett sätt att lära känna publiken

Projektet Din stad ska föra redaktionen och publiken närmare varandra och erbjuda ett lätt sätt för publiken att välja vad de vill ha för lokala nyheter.

- Det blir väldigt intressant för oss också att se vad publiken vill ha, det kan ju hända vi blir överraskade. Det här är ett sätt för oss att lära känna publiken.

Liknande projekt som Din stad finns också på radiokanaler i USA.

Nyheterna som publiken föreslår och röstar fram kommer att publiceras på webben samt höras i Morgonöppet.

Projektet är avslutat och samlar därför inte längre in frågor. Tips kan riktas direkt till Yle Huvudstadsregionen.