Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Tynkkynen omvald som sannfinländska ungas ordförande

Från 2015
Uppdaterad 01.11.2015 15:56.
Sebastian Tynkkynen fortsätter som de sannfinländska ungas ordförande.
Bild: Lehtikuva

Sebastian Tynkkynen har fått förnyat förtroende som ordförande för Sannfinländarnas ungdomsförbund. Tynkkynen själv uteslöts nyligen från moderpartiet Sannfinländarna.

Vid ungdomsförbundets möte i Seinäjoki fick Tynkkynen 42 röster, medan hans motkandidat Samuli Voutila fick 22 röster.

Enligt stadgarna är det möjligt att vara ordförande för ungdomsförbundet fastän man inte är medlem i partiet.

Olika åsikter om moderpartiet

Voutila sade tidigare att han med att ställa upp som Tynkkynens motkandidat vill rädda ungdomsorganisationen. Enligt Voutila är det en ohållbar situation att partistyrelsen och ungdomsorganisationens ordförande är i öppet gräl med varandra.

Voutila och Tynkkynen har olika åsikter om moderpartiets regeringspolitik.

Tynkkynen har öppet kritiserat partiledningen och krävt ett möte om Sannfinländarnas roll i regeringen. Voutila har ansett att partiledningen kan avgöra om det lönar sig att sitta i regeringen.

Hur samarbeta med Soini?

Tynkkynen vill nu tillbaka in i partiet och säger sig ha dubbelt mandat. Han kan delta i partistyrelsens möten både som partiets tredje vice ordförande, vilket han fortfarande är, och som ungdomsförbundets ordförande.

- Processen är igång. Jag har berättat för partiledningen att jag hoppas att man drar tillbaka det olagliga beslutet och att vi kan fortsätta tillsammans, sade Tynkkynen i Seinäjoki.

Hur tänker han samarbeta med partiordförande Timo Soini efter ett stort öppet gräl?

- Bägge parterna måste komma till mötes, säger Tynkkynen och tillägger att han för sin egen del är redo att gå igenom de fel han har begått.

Diskussion om artikeln