Hoppa till huvudinnehåll

Fart på Finland

Förslag 211: Inkomst på 2000 euro skattefri

Från 2015
Rullstol.
Bild: Yle

Inga nerskärningar i vad beträffar pensionärer, invalider, åldringar,sjuka arbetslösa,studerande samt andra handikapande vilkas månadsinkomst är under 2000,00e/månaden.

Inkomst upp till 2000,00e/månaden borde vara skattefritt för alla ovannämnda. Kostnaderna stiger vid bl.a. följande:hyra, ström,resekostnader,mat, skötsel i hälsovård och mediciner,mm. Det är till ingen nytta med nerskärningarna av låginkomsttagarna eftersom de nu redan har det mycket svårt med sin ringa inkomst att leva med. Alla dessa ovan nämda med så små inkomster blir ännu hårdare behandlade så de har ingen annan utväg än att anlita sig den nu redan strama Socialskyddsluckan för att där ifrån få understöd.

Det är ingen nytta med dessa nerskärningar som berör redan dessa fattiga finska medborgare. Sipilä-regeringen borde tänka efter vilken skilnad det är att leva med en inkomst under 1000,00e - 6000,00e/månaden + alla natura förmåner som de storlöntagarna redan njuter av. Jag kan inte förstå att Sipilä-regeringen har ansikte och samvete att tränga sig in på dessa försvarslösa medborgare..???