Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sex & Sånt belönas med Svenska Natten-medalj

Från 2015
Uppdaterad 07.07.2016 12:26.
Sex & sånt med Dan Granqvist.
Bildtext Sex & Sånt kammar hem medalj.
Bild: Yle / Henrik Gullmets

SFP:s ungdomsförbund Svensk Ungdom (SU) tilldelar årets Svenska Natten-medalj till Radio X3M för radio-, tv- och webbsatsningen Sex & Sånt.

Sex och Sånt hörs i Radio X3M tisdagar 18.00-21.00 och syns på Yle Fem onsdagar klockan 20.30 året runt. Tillsammans med programledaren Dan Granqvist och sakkunniga i sexualitet, Suss Åhman och Anna Kolster, tar programmet upp aktuella frågor kring sexualitet och sexliv, samt öppnar upp tabubelagda ämnen för den unga finlandssvenska publiken.

Så här säger SU:s förbundsordförande Ida Schauman i ett pressmeddelande:

- Sex & Sånt och Radio X3M gör ett viktigt arbete för att stärka sexualundervisningen på svenska i Finland. De har under flera års tid lyckats på ett kreativt och modigt sätt lyfta upp dessa frågor och gett unga en möjlighet att på svenska lära sig mer om och diskutera sex och sexualitet.

Programledare Dan Granqvist är glad att programmet uppfyller sitt ändamål.

- Det skulle ju förstås vara bra om ett sånt här program inte skulle behövas alls och sex och sexualitet skulle vara lika tabufritt som bilåkning eller matlagning. Men så länge det inte är det, så är jag glad över att få vara med om att sprida den här informationen och starta de här diskussionerna, säger Dan Granqvist.

Sex & Sånt har tidigare vunnit bland annat Svenska Yles pris i kategorin Årets webbsatsning/mångmedialt innehåll. Dessutom utkom en bok om Sex & Sånt år 2013.