Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Peter Haglund: Ekenäs IF försöker hjälpa till när stadens resurser är små

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Peter Haglund, EIF
Bildtext Peter Haglund anser att talkoanda behövs.
Bild: Yle/Bubi Asplund

Det har riktats en del kritik mot hur Raseborgs stad sköter idrottsangelägenheter. Inom fotbollen har man ändå förståelse för stadens börda.

Raseborgs stads läge är ansträngt och därför har fotbollsmänniskorna ställt upp så gott som det går, säger Ekenäs IF:s ordförande Peter Haglund.

– Vi städar och reder upp efter matcher samt hjälper till med att vattna planen. Staden har till exempel endast två gårdskarlar kvar och det ekonomiska läget är kärvt. Därför kan man inte bara kräva utan måste hjälpa till också och återgå till talkotänk.

Det blir mänskliga missar då resurserna är små

Det händer i dagsläge att någonting är lite misskött men Haglund vill inte anklaga någon.

– Det handlar om mänskliga misstag och tidsbrist. Alla på idrottssidan gör sitt bästa och då kan vi acceptera det.

William Lindqvist, eif
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Fotbollen har fått en massa kritik om att grenen blir särbehandlad. Den kritiken håller Haglund inte alls med om.

– Bland annat på Centrumplan i Ekenäs så har vi tre gånger en och en halv timme träningstid per vecka. Våra juniorer har inga träningar alls på Centrumplan.

Konstgräs ger mera möjligheter

Haglund anser att juniorerna skulle må bra av att få träna på Centrumplan men konstaterar att man också här accepterar fördelningen av träningstider.

– Användningsmöjligheterna av naturgräset är så pass begränsat att när friidrotten och fotbollen samsas om användningstiden så räcker det inte till mera.

För vårt representationslag kan läget till och med bli sämre.

Att belägga Centrumplan med konstgräs har debatterats länge i Raseborg. Friidrotten motsätter sig medan fotbollen skulle välkomna ett nytt underlag.

– Det har talats om att staden gör saker och ting för att EIF spelar i division ett. Jag anser att konstgräset ger så många möjligheter, för juniorer, skolor och så vidare.

– För vårt representationslag kan läget till och med bli sämre eftersom det blir mera kamp om träningstiderna med andra utövare.

Benjamin Källman springer efter bollen.
Bild: Patric Westerlund

Fotbollsboom på gång

Just nu är det en fotbollsboom på gång i Ekenäs där EIF avslutade den lyckade debutsäsongen med fest.

– Nästa säsong skall vi inleda som vi avslutade den gångna säsongen så kommer vi nog nära toppen i division ett, säger Haglund. Vårt mål är att behålla största delen av stommen i laget. Några förstärkningar letar vi efter.

Haglund förväntar sig en tuffare serie nästa säsong då FF Jaro och KTP åkte ner från fotbollsligan.

Diskussion om artikeln