Hoppa till huvudinnehåll

Sport

CHL: Karalahtis retur blev flopp – TPS undvek magplask

Från 2015
Uppdaterad 03.11.2015 22:09.
Jere Karalahti.
Bildtext Jere Karalahti här i Jokerituniform (arkivbild).
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Esboklubben Blues var överraskande stadiga när hemmalaget vann över gästande HV-71 med 3-1 under åttondelsfinalerna i CHL. I Åbo reste sig TPS efter en mardrömsinledning mot norska Storhamar – mycket tack vare Petteri Nummelin.

Det var Jere Karalahtis retur till Esbohallen som var den stora snackisen inför mötet mellan Blues och HV-71 i Esbo. Karalahti representerade Blues under ishockeyligasäsongen 2010-11.

Och Blues tog tag i matchen direkt från start.

Efter ett mål i boxplay fick hemmalaget ännu en chans i power play. Den utvisade: Jere Karalahti. Eero Somervuori straffade Jönköpinsklubben och Blues fick gå in i den första pausvilan med en tvåmålsledning.

Efter ytterligare ett mål i de båda ändorna under den andra perioden får därmed Blues fördelen med sig till returmötet i Jönköping om två veckor.

Nummelin visade vägen

I Åbo höll storfavoriterna TPS på att tvåla till sina chanser i turneringen riktigt ordentligt redan under de första 20 minuterna. De norska gästerna, bevingade av en stor supporterskara, lyckades stiga upp till en nära intill ofattbar 3-0-ledning före den första pausvilan.

Under den andra perioden tog veteranen Petteri Nummelin i dirigentpinnen och förde med sina 1+2 hemmalaget tillbaka in i matchen.

Fem minuter före slutsummern förde Iiro Pikkarainen TPS upp till 4-3, en ledning som höll matchen ut.

Också Tappara får fördelen med sig in i returmötet av åttondelsfinalen mot Luleå. Resultatet i Tammerfors 2-1. Superlöftet Patrik Laine noterades för en assist.

Resultat, CHL-åttondelsfinaler (första av två möten):

Litvinov – Frölunda 1-2
Blues – HV-71 3-1
Tappara – Luleå 2-1
TPS – Storhamar 4-3
Liberec – Davos 3-5
Sparta Prag – Kärpät 4-2
Eisbären Berlin – Skellefteå 2-5
kl. 21.00 Djurgården – Lukko

Följ med pågående matcher på Yle Sportens Målservice.