Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hietanen vill spela sitt femte raka VM – glad över att vara i Finland

Från 2015
Juuso Hietanen.
Bildtext Juuso Hietanen.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Ishockeybacken Juuso Hietanen siktar på att spela i VM i Moskva och Sankt Petersburg i maj. Han har spelat i samtliga VM-turneringar sedan 2010 med undantag av 2011 då Finland vann VM-guld.

I EHT-turneringen som börjar på torsdagen spelar Juuso Hietanen tillsammans med ett bekant backpar. Tillsammans med Sami Lepistö räknar Hietanen med att också få ansvar i powerplay. I Dynamo Moskva har det blivit 5+5=10 poäng på 25 matcher.

– Det är en ära att få spela i VM och mästerskap intresserar alltid. Karriären varar inte för evigt, konstaterade en VM-intresserad Hietanen till Yle.

Tycker om landslagsuppehåll

Efter fyra år i Torpedo Nizjnij Novgorod gör Hietanen nu sin första säsong i Dynamo Moskva. I maj tecknade han ett tvåårskontrakt med storklubben från Moskva.

– Det är fint att vara med i landslaget. Det här bryter klubblagssäsongens rytm. Det gör gott med lite vila, man får vistas i en annan miljö och komma till Finland, fortsatte Hietanen.

Positiv atmosfär

På en vecka hinner landslagstränarna inte integrera stora spelmässiga förändringar utan satsar istället på några utvalda bitar.

– Vi försöker skapa en positiv anda direkt. Små detaljer som vi har gått igenom försöker vi lyckas med i den första matchen.