Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Krista Siegfrids programledare för UMK 2016

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Krista Siegfrids och Roope Salminen poserar i ett hotellrum
Bild: UMK

Namnen på programledarna för Tävlingen för ny musik UMK 2016 har avslöjats. Krista Siegfrids, som ju själv deltog i och vann tävlingen år 2013 tar sig an uppdraget tillsammans med Roope Salminen, som även var programledare ifjol.

Direktsänd tv är ingenting nytt för Krista, som hunnit delta i ibland annat The Voice of Finland och Tähdet Tähdet samt givetvis Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Rollen som programledare har hon inte provat på tidigare.

- Jag har höga förväntningar och ser fram emot att få arbeta med Roope, han är en kul kille!

Roope Salminen är skådespelare och sångare och har under året haft framgång med sin grupp Roope Salminen & Koirat. Han har också hunnit samla på sig en del programledarerfarenhet sedan förra årets UMK.

- Vi gjorde många bra grejer i UMK i våras och jag var väldigt nöjd med säsongen. Den här gången ska vi finslipa alltsammans ännu mera, det blir tufft men det känns tryggt.

Femtionde gången gillt

Namnen på deltargarna i tävlingen kommer att avslöjas den 12 januari 2016. Tävlingen kör igång 6 februari och finalen går av stapeln 27 februari. Det blir femtionde gången som Finland utser en representatnt för Eurovisionen.

Eftersom båda UMK-programledarna är sångare kan man väl nästan ta för givet att de kommer att sjunga en del i samband med sändningarna. Redan nu tjuvstartar de i en musikvideo.

Programmet är inte längre tillgängligt
Uuden Musiikin Kilpailu: UMK16 // Juontoharjoitukset - Krista Siegfrids och Roope Salminen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Mer om ämnet på Yle Arenan