Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor krasch då Kallio tog farväl av Moto2

Från 2015
Uppdaterad 08.11.2015 16:28.
Mika Kallio i Aragon 2015
Bild: Friedemann Kirn,Two World Media

Finlands stolthet då det kommer till roadracing, Mika Kallio, körde på söndagen sin sista tävling på en tid. Den inleddes med en stor krasch i vilken två förare skadades.

På söndagen kördes den sista roadracingtävlingen för säsongen i spanska Valencia. I Moto2-klassen var det flera framstående förare som gjorde sitt sista lopp i klassen.

En av dem var finländaren Mika Kallio som nu ska bli testförare i MotoGP-klassen för stallet KTM. Kallio slutade tia i loppet som avslutar en tuff säsong för finländaren som slutade femtonde i sammandraget.

Tävlingen fick en dramatisk inledning då det blev en masskrasch redan i den första kurvan. Åtta förare var inblandade, men endast Hafizh Syahrin och Franco Morbidelli var tvungna att transporteras till vårdcentret på banan.

Loppet förkortades till endast 18 varv och vanns av Tito Rabat som nästa säsong kör i MotoGP-klassen. Mästare i Moto2 var sen tidigare fransmannen Johann Zarco.

På söndagen korades också mästaren i Moto3-klassen. Där gick titeln till Danny Kent från Storbritannien. I MotoGP korades spanjoren Jorge Lorenzo till mästare.