Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Robin Mattsson vill spela om medaljerna

Från 2015
Robin Mattsson skjuter.
Bildtext Robin Mattsson skjuter. (Arkivbild)
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Karisklubben BK-46:s handbollsherrar vill spela om medaljerna i vår då slutspelet i FM-ligan kör i gång. BK-spelaren Robin Mattsson hoppas att Karislaget inte möter Cocks eller Dicken i kvartsfinalskedet.

Robin Mattsson som gästade Sportmåndag 9.11 säger att han gärna skulle hänga en medalj runt halsen efter säsongen. Det är kanske inte något direkt uttalat mål, tillägger han.

- Jag skulle nog gärna hänga en medalj av den ädlaste sorten runt halsen någon gång under min karriär, säger 24-åringen.

BK-46 har vunnit sammanlagt 27 medaljer i den högsta handbollsserien för herrar. Tjugo gånger har Karislaget vunnit FM-titeln.

Den senaste FM-titeln har BK-herrarna vunnit år 2006. Följande år vann BK-46 ännu silver, men efter det har BK-herrarna inte fått några medaljer.

Robin Mattsson i Sportmåndag 9.11.
Bildtext Robin Mattsson gästade Sportmåndag 9.11.
Bild: Yle/ Christoffer Westerlund

Han håller med om att Finlands mest framgångsrika handbollsklubb varje säsong borde spela om medalj.

- Det är klart att det är så, men man måste också vara realist. Man måste se på spelarmaterialet och annat och sedan fundera vad den realistiska placeringen kan vara.

Pengar lockar spelare

Ekonomin är en orsak till att BK-46 har tappat kontakten till den absoluta handbollstoppen, säger Robin Mattsson.

- Finns det mera pengar i någon annan klubb lockar det säkert spelare till den klubben.

Robin Mattsson tror ändå att BK-46 kan vara en av toppklubbarma inom den finländska handbollen inom en snar framtid.

- Jag är gärna med själv då och plockar hem några medaljer då, säger BK-spelaren som alltid representerat Karisklubben i handboll.

Dålig start av BK-46

BK-herrarna inledde säsongen i FM-ligan med en bortaseger över Åbo IFK. Därefter förlorade laget fyra matcher på raken för att sedan besegra Sjundeå IF på hemmaplan.

I förlustsviten ingår en förnedrande förlust mot Riihimäkilaget Dynamo i Karis bollhall. Dynamo som aldrig tidigare hade vunnit en match i FM-ligan slog BK-46 med två mål (27-25).

- I matcher mot Dicken och likande topplag är det kanske inte realistiskt att vi vinner. Till exempel i matchen mot Atlas spelade vi riktigt bra i 45 minuter, men under sista femton minuterna föll spelet helt ihop, säger Mattsson och nämner självförtroendet som en orsak till förlusterna.

Segern över Sjundeå IF var viktig med tanke på självförtroende. Robin Mattsson pratar gärna om den matchen.

- Den matchen var riktigt bra av oss, det var roligt att spela och vi var alla nöjda efteråt.

Stämningen bra i laget

Mattsson konstaterar att humöret och självförtroendet är nu bättre i laget.

- Stämningen i laget har aldrig varit ett problem för oss. Vi kunde kanske vara lite mera bestämda och hårdare på träningarna ibland.

Han säger att tränarduon Peter Kihlstedt – Teddy Nordling vid behov kan stampa i golvet och kräva seriositet av spelarna i laget.

- Annars är nog båda två sådana som vi kan skämta med och de är bra på att lyfta upp humöret i laget, säger Robin Mattsson.

Peter Kihlstedt tränade BK-herrarna redan förra säsongen och nu har han hjälp av Teddy Nordling.

- Nordling är väldigt bra på detaljer, både i försvars- och anfallsspelet. Han är väldigt bra på detaljnivå.

Radio Vega Västnyland

14:37

Diskussion om artikeln