Marockanska inlagda citroner
Bild: Yle/Carina Ahlskog
Marockanska citroner är citroner inlagda med salt. Vi gör en aningen mjukare variant som blir en god och frisk krydda till en mängd olika rätter. Men det gäller att vara ute i god tid - den här burken ska nämligen stå en hel månad innan man öppnar och smakar!
Marockanska inlagda citroner
Ingredienser
- 17 ekologiska citroner
- 1 deciliter (dl) salt
- 0.75 deciliter (dl) socker
- 2 deciliter (dl) vatten
Instruktioner
Picka 10 citroner och lägg i en 1 l glasburk med patentlock. Tillsätt salt och socker. Pressa 7 citroner till 3 dl citronsaft och tillsätt saft och vatten, totalt 5 dl vätska, så det täcker citronerna i burken. Stäng locket, vänd några gånger så salt och socker löser sej. Låt stå i kylskåp 1 månad.