Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Riski lämnar IFK Göteborg: "Jag är inte så förvånad"

Från 2015
Uppdaterad 11.11.2015 16:07.
Riku Riski, hösten 2015.
Bildtext Riku Riski har gjort sitt i Göteborg.
Bild: Lehtikuva

Riku Riskis sejour i IFK Göteborg blev bara tre månader lång. Göteborgsklubben använder inte sin köpoption på den 26-åriga landslagsspelaren.

Riku Riski anlände till IFK Göteborg från Rosenborg i början av augusti som ersättare för danske skyttekungen Lasse Vibe som sålts till engelska Championshiplaget Brentford. Men nu är sejouren i Göteborg över: IFK Göteborg utnyttjar inte sin köpoption.

– Jag är inte så förvånad. Vi har inte pratat så mycket, säger anfallaren till Expressen GT.

Under sina elva matcher hos de blåvita gjorde Riski ett mål och spelade fram till två mål.

– Det har varit en härlig erfarenhet att få spela i Göteborg. Jag har verkligen gillat tiden här. Det var en stor besvikelse att vi inte kunde vinna SM-guldet, säger Riski till Expressen GT.

Riski säger att inledningen i IFK Göteborg var bra men att en skada satte stopp för flytet.

– Jag tappade min plats i startelvan och fick kämpa för att få spela. Det var tungt att inte få spela så mycket i slutet.

Kanske just därför är han inte särskilt överraskad över att IFK Göteborg inte fortsätter kontraktet,

– Deadline har närmat sig och då har vi inte snackat så mycket. Det är inget drama bakom detta.

Den närmaste framtiden är oviss för Riski som semestrar som bäst. Huruvida han återvänder till Rosenborg – där han har kontrakt ända till 2017 – är oklart.

– Vi får se om jag går tillbaka dit. En av anledningarna till att jag lämnade Rosenborg var ju för att jag skulle få spela. Jag ska ta ett snack med min agent efter semestern. Skulle jag bli kvar i Rosenborg i två år till skulle inte det vara så illa, säger Riski till Expressen GT.