Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Äntligen på skiva

Från 2015
ricke andersson
Bildtext Cosmic candystore for fishes & libras

Ricke Andersson har skrivit låtar i över 20 år. Nu finns en del av dem på skivan Cosmic Candy Store for Fishes and Libras.

Ricke Andersson har gjort spelningar och egna låtar i över 20 år. Mest har det varit som en av medlemmarna i duon Tequila Twins. Att Ricke är en stark låtskrivare har många länge haft klart för sig. Därför var det ingen sak för Ricke att skramla ihop ett stort gäng musikervänner för sessioner som spelades in av producenten Jonas Franck.

Anthony Johnsons fiolspel viktigt på Ricke Anderssons nya skiva
Bildtext Anthony Johnsons fiolspel viktigt på Ricke Anderssons nya skiva

Det fina med Ricke är att han skriver texter som handlar om hans eget liv. Hans resor, hans vänner, hans fru och barn. Men också om saker som gör honom förbannad. Som företagschefer och businessmän som skor sig på skattebetalares och anställdas insatser, sparkar anställda för att tillfredsställa aktieägarna och placerar sina pengar i skatteparadis. Det får Ricke att se rött.

Och så skriver han melodier i en välkänd tradition från Dylan till Springsteen. Låtar som nu har fått mycket varierande och olika inpackning och har blivit allt mellan engelsk folk till ska och hårdare rock. Här har producenten Jonas Franck trots de högst olika sounden skapat en förvånansvärt jämn helhet.