Hoppa till huvudinnehåll

Bristen på förbindelser till Örö orsakar huvudbry för företagaren: ”Stället har potential, men jag är inte villig att betala för att få driva verksamheten här”

Efterlyser förbindelsebåt från Åbo.

Den första halvan av sommaren har varit en enorm besvikelse för West Coast Sea Service, som tog över verksamheten på Örö i vintras. Även om besökarantalet har stigit i juli har inte det största problemet åtgärdats – att det inte finns en förbindelsebåt till ön från Åbo.

Åbo Akademi vill börja utbilda provisorer

Rektor Mikko Hupa säger att resurserna och expertisen finns.

Efter att Åbo universitet fick utvidga sitt utbildningsansvar inom diplomingenjörsutbildningen hoppas nu Åbo Akademi på att få en provisorsutbildning. Resurserna och expertisen finns, säger rektor Mikko Hupa.

Fängelse i Finland satte stopp på en 10 år lång karriär som grovt kriminell: "Jag behövde åka fast, det blev mitt wake up call”

Svenske Anders Adali gjorde sitt sista grova rån i Finland.

Rikssvenske Anders Adali levde ett dubbelliv. Han hade familj, barn och ett vanligt jobb, men nattetid planerade och genomförde han värdetransportrån. I tio år höll han på med sitt dubbelliv, innan han tog ett beslut som skulle påverka resten av hans liv: Att råna en värdetransport i Finland. Alla delar av krimpodden "När svenskarna rånade godisbutiken Finland" finns nu på Arenan och längst ned i artikeln.

Bytesbörsen 23 juli

Bilstol, kontorsstol, gräsklippare och baksäten.

Bilstol, kontorsstol, gräsklippare och baksäten till bil i veckans bytesbörs.

Skicka hälsningar!

Varje torsdag mellan 9.15 och 11.00.

Varje torsdag mellan klockan 9.10 och 11 kan du skicka hälsningar till vänner och bekanta via Yle Åboland i etern! Ring in till programmet på 02 271 7833, eller till Nina Bergman på 02 271 7859. Du kan också skicka WhatsApp till 044 522 3030 eller sms skriv då vegaabo i början av meddelandet och skicka det till nummer 16261, tjänsten kostar 0,40 €/meddelande. Hälsningar per e-post till aboland@yle.fi. Hälsningen finns på Arenan i 30 dagar!

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855, e-post aboland@yle.fi

Kontaktuppgifter:

e-post: aboland@yle.fi
WhatsApp till Yle Åboland 044 522 3030
sms till redaktionen: skriv vegaabo och ditt meddelande, skicka det till 16261 (ett meddelande kostar 0,40 €)

Yle Åboland, nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO
Kimitoön: Amanda Vikman tfn 044 239 6305
Pargas: Lotta Sundström tfn 040 484 0994

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland