Hoppa till huvudinnehåll

Förkylningarna härjar – nu gäller det att tvätta händerna!

Överläkare: god handhygien är A och O.

För tillfället ligger många på sjukbädden på grund av RS-virus eller andra typer av virus som orsakar förkylningar. Däremot är det rätt lugnt då det gäller antalet influensafall i Finland. Läs överläkare Esa Rintalas tips på hur man kan undvika förkylningar!

Onödiga svanlarm duggar tätt då isarna lägger sig

De flesta vilande svanarna mår bra, hälsar räddningsverket.

Isen har lagt sig på många håll i Åboland under helgen. Med isen ankomst börjar också anmälningar om fastfrusna svanar ramla in hos räddningsverket, ofta i onödan.

Vardagshjälten Rickard Skog ställer alltid upp – i vått och torrt

"Ett enkelt 'tack' är nog allt jag förväntar mig."

För mig handlar det om något naturligt. Det konstaterar Åbobon Rickard Skog, som nominerats till en av Svenskfinlands vardagshjältar av sin dotter. Skog är en man som rycker ut i vått och torrt för att hjälpa nära och kära.

Jubileumsjubel på Drumsö – Dickens damm sopas inte längre under mattan: ”Vi snackar när vi gör misstag”

Atlas Säkkinen: Det såg helt förfärligt ut.

Både herr- och damlaget vann sina matcher då handbollsföreningen Dicken firade 85 år i dag. Damerna har gått obesegrade genom serien och också herrarna har lämnat sin svacka långt bakom sig. Inom herrlaget talar spelarna öppet om sina problem.

Museer kan tappa finansiering med den nya konst- och kulturreformen – “Vi kan inte skära mera i budgeten, vi har ingen ost kvar”

På Åbo Konstmuseum är man oroad.

Ett nytt lagförslag inom konst- och kultur kommer också att påverka museiverksamheten. Finansieringen kommer att ändras så att verksamhetsbidrag beviljas för tre år i taget och statsandelsprocenten för museernas basfinansiering ska enligt förslaget uppgå till 37 procent. På Åbo Konstmuseum är man oroad.

Dörr till VR-värld öppnades i Åbo

Den virtuella verkligheten ger spel, turism, och terapi.

Med VR-glasögon öppnas dörren till den virtuella verklighetens spel, turism, terapi och motion. Och i framtiden kan du själv gå in i en film och påverka handlingen.

Bytesbörsen 16 januari

Många efterlysningar den här veckan!

En liten jolle, en boj, en akustisk gitarr, en hydraulisk vingplog efterlyses och långfärdsskridskor och glasull söker nya ägare!

Hälsningen

Missade du Hälsningen den här veckan?

Skicka hälsningar till vänner och bekanta via Hälsningen! Ring in till 02 271 7859 eller e-posta till aboland@yle.fi. Programmet sänds varje torsdag mellan klockan 9.16 och 11.00 och finns på Arenan i 30 dagars tid efter programmet. Hälsningen tar paus över julhelgerna och återkommer den 11.1.18.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855

Kontaktuppgifter

Åbo: nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO

Kimitoön: Monica Forssell tfn 040-860 3961
Pargas: Lotta Sundström tfn 040 484 0994

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland