Hoppa till huvudinnehåll

FC Inter hade Brøndby i gungning trots tröstlöst utgångsläge: "Spelar vi så här i ligan så kommer ingen att vinna över oss"

Tre finska lag spelar i Europa League-kvalets första omgång.

Tre finska lag spelade i Europa League-kvalets första omgång. I returen hemmabesegrade FC Inter danska Brøndby med 2–0 men det räckte inte till avancemang. Trots att RoPS hemma fick en drömstart mot skotska Aberdeen får även Rovaniemilaget tacka för sig. KuPS ska senare i kväll ska försöka förvalta sitt goda utgångsläge i Vitryssland.

Korta fisketillstånd växer i popularitet

Fiskevårdsavgifterna har höjts.

Korta, veckovisa eller en-dags-långa fisketillstånd har vuxit i popularitet, medan intresset för fisketillstånd som är i kraft i ett år har minskat. Det meddelar Forststyrelsen.

Ny Heisalaladugård ska ge ett bättre liv för både bönder och djur

Familjen Ek-Johansson ska fördubbla antalet djur på gården.

För tillfället finns det cirka 60 mjölkkor och ungefär lika många ungdjur på familjen Ek-Johanssons gård på ön Heisala utanför Pargas. Men i november då den nya ladugården står klar finns det plats för dubbelt så många.

Gabriel blev biten av en huggorm och fördes med helikopter från Hitis till Åbo – pappan nöjd med bemötandet, även om alla på sjukhuset inte kunde svenska

"De försökte åtminstone."

För en dryg vecka sedan blev 8-årige Gabriel Axelsson från Sverige biten av en huggorm i Hitis, där han och hans familj sommarbor. Det ledde till en helikopterskjuts till ÅUCS – där det dessvärre inte var många som kunde svenska. Men de försökte åtminstone, säger pappan Benny.

Fängelse i Finland satte stopp på en 10 år lång karriär som grovt kriminell: "Jag behövde åka fast, det blev mitt wake up call”

Svenske Anders Adali gjorde sitt sista grova rån i Finland.

Rikssvenske Anders Adali levde ett dubbelliv. Han hade familj, barn och ett vanligt jobb, men nattetid planerade och genomförde han värdetransportrån. I tio år höll han på med sitt dubbelliv, innan han tog ett beslut som skulle påverka resten av hans liv: Att råna en värdetransport i Finland. Alla delar av krimpodden "När svenskarna rånade godisbutiken Finland" finns nu på Arenan och längst ned i artikeln.

Bytesbörsen 16.7

Spelet Chromino efterlyses!

Jordbruksredskap söker fortfarande nya ägare, men nu finns det också en oregistrerad husvagn att hämta bort. Även sommardäck till en Nissan Almera bytes bort.

Skicka hälsningar!

Varje torsdag mellan 9.15 och 11.00.

Varje torsdag mellan klockan 9.10 och 11 kan du skicka hälsningar till vänner och bekanta via Yle Åboland i etern! Ring in till programmet på 02 271 7833, eller till Nina Bergman på 02 271 7859. Du kan också skicka WhatsApp till 044 522 3030 eller sms skriv då vegaabo i början av meddelandet och skicka det till nummer 16261, tjänsten kostar 0,40 €/meddelande. Hälsningar per e-post till aboland@yle.fi. Hälsningen finns på Arenan i 30 dagar!

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855, e-post aboland@yle.fi

Kontaktuppgifter:

e-post: aboland@yle.fi
WhatsApp till Yle Åboland 044 522 3030
sms till redaktionen: skriv vegaabo och ditt meddelande, skicka det till 16261 (ett meddelande kostar 0,40 €)

Yle Åboland, nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO
Kimitoön: Amanda Vikman tfn 044 239 6305
Pargas: Lotta Sundström tfn 040 484 0994

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland