Hoppa till huvudinnehåll

Soptak totalförstördes i brand

Strax efter 5 på morgonen gick larmet.

Ett 15 kvadratmeter stort soptak brann på Emmausgatan i Hallis i Åbo under natten till söndag. Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden.

Tall Ships Races

Mobil parkourställning till Uittamo

Omröstning pågår om vart den ska flyttas till näst.

Ungdomar i Åbo har fått rösta på vilka flyttbara idrottsanläggningar de vill ha till sin stad. Mest önskad har en ny parkourställning varit. En sådan har nu placerats på Ispois strand i Uittamo.

Utö är soligast i Finland

Där lyser solen flest timmar under sommaren.

Såväl Hangö, Nådendal som Vasa gör anspråk på att vara Finlands soligaste stad, men enligt Meteorologiska Institutets mätningar har Utö under sommarmånaderna de flesta timmarna sol.

Fenix Shakespeare räddar Teaterboulage i Pargas

Demonregissören vill rädda Svenskfinlands sommarteatrar.

Christoffer Strandberg, eller ja, demonregissören och konstälskaren Fenix Shakespeare, har tagit sig an det nobla uppdraget att rädda Svenskfinlands sommarteatrar. Den makalösa teatervirtuosen besöker nu Teaterboulage i Pargas för att rädda deras föreställning "Vem tar vem?" och träffar bland annat Daniela Franzell, Riddo Ridberg och Skini Lindgård.

Här är Vegas sommarpratare 2017

Många kulturpersoner och få politiker på listan i år.

Vad ångrar Andy McCoy mest av allt? Vems förfäder har översatt världslitteraturen till finska? Vad ska hända med Gullkrona i framtiden? Och hur gick det till när Stefan Ingves räddade Indonesiens ekonomi? Vegas sommarpratare bjuder på spänning och kuriosa, varje sommarvardag klockan 10:03 och 18:03.

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Läs mera:

Fråga fritt!

Vad vill du veta om dina egna hemknutar? Ställ en fråga och vi hjälper dig med svaret!
Av de frågor som kommer in till redaktionen väljer vi regelbundet ut tre som vi ordnar en omröstning kring. Efter det är det du som avgör vilken av dem vi ska ta itu med! Det gör du genom att på webben rösta på den fråga som intresserar dig mest.

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855

Kontaktuppgifter

Åbo: nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO

Kimitoön: Monica Forssell tfn 040-860 3961
Pargas: Johanna Ventus, tfn 040-176 2417

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland