Hoppa till huvudinnehåll

Olika syn på behovet av serviceboendeplatser i Pargas

Hälsovårdsdirektören menar att läget inte är akut.

I samband med Pargas social- och hälsovårdsnämnds möte förra veckan kom det fram att det är trångt på äldreboenden i staden. En nämndmedlem är tydlig med att man nu snabbt måste göra något åt det här, medan Pargas stads social- och hälsovårdsdirektör anser att läget inte är akut.

Rekordbeslag av narkotika i Gustavs

Femton kilo knark beslagtogs.

Tullen har avslöjat en organisation som har sålt droger i stor omfattning på anonymitetsnätverket Tor. Tre finländare är misstänkta för att ha fört in över 40 kilo narkotika i pulverform och för att ha sålt dessa på nätet till ett värde av cirka 2 miljoner euro.

Att hitta galenskapens språk

Johanna Holmströms nya roman undersöker kvinnlig galenskap.

Johanna Holmström skriver om den kvinnliga galenskapens historia. Hennes kommande roman utspelar sej på det historiska Själö mentalsjukhus för kvinnor - men hon vill frångå den alltför ofta förekommande sexualiserande tonen i fiktiva skildringar av kvinnors mentala ohälsa.

Byggstart för nya Gunghästen i Åbo

Daghemmet ska stå färdigt i februari 2017.

Nu inleds byggarbetet för en ny daghemsbyggnad för Folkhälsans daghem Gunghästen i Åbo. Bygglovet för daghemmet godkändes i byggnämnden i Åbo i torsdags.

Skolor drabbas då Björneborg permitterar

Också bibliotek, simhallar och ungdomsgårdar håller stängt.

Planerna för hur permitteringarna vid Björneborgs stad ska genomföras är nu klara. Permitteringarna påverkar servicen för kommuninvånarna på många sätt under hösten och vintern.

Läs mera:

Fråga fritt!

Vad vill du veta om dina egna hemknutar? Ställ en fråga och vi hjälper dig med svaret!
Av de frågor som kommer in till redaktionen väljer vi regelbundet ut tre som vi ordnar en omröstning kring. Efter det är det du som avgör vilken av dem vi ska ta itu med! Det gör du genom att på webben rösta på den fråga som intresserar dig mest.

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855

Kontaktuppgifter

Växel 02-270 900, fax 02-271 7850

Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO

Kimitoön: Monica Forssell tfn 040-860 3961
Pargas: Johanna Ventus, tfn 040-176 2417

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland

  • Olika syn på behovet av serviceboendeplatser i Pargas

    Hälsovårdsdirektören menar att läget inte är akut.

    I samband med Pargas social- och hälsovårdsnämnds möte förra veckan kom det fram att det är trångt på äldreboenden i staden. En nämndmedlem är tydlig med att man nu snabbt måste göra något åt det här, medan Pargas stads social- och hälsovårdsdirektör anser att läget inte är akut.

  • Svåra och långa vattendiskussioner väntas på Kimitoön

    Husägare på Kimitoön uppmanas ansluta sig till vattennätet.

    Många husägare på Kimitoön är upprörda över att de tvingas ansluta fastigheten till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Bygg- och miljötillsynsnämndens ordförande förutspår en lång och dyr process.