Hoppa till huvudinnehåll

Nio bilar skadades - branden i bilverkstaden släckt

Autoklinikka bär fullt ansvar för alla skador i i Resobrand.

Alla bilar inne i Autoklinikkas bilverkstad i Reso på torsdag kväll skadades i branden. Verkstaden har varit i kontakt med bilägarna, och man bär fullt ansvar för alla skador.

Museer kan tappa finansiering med den nya konst- och kulturreformen – “Vi kan inte skära mera i budgeten, vi har ingen ost kvar”

På Åbo Konstmuseum är man oroad.

Ett nytt lagförslag inom konst- och kultur kommer också att påverka museiverksamheten. Finansieringen kommer att ändras så att verksamhetsbidrag beviljas för tre år i taget och statsandelsprocenten för museernas basfinansiering ska enligt förslaget uppgå till 37 procent. På Åbo Konstmuseum är man oroad.

Fortsatt badförbud för vinterbadarna i Ispois

Halterna av tarmbakterier fortfarande alltför höga.

De vattenprover som den 16 januari togs vid stranden visar fortfarande på alltför höga halter av enterokocker. I denna veckas vattenprov var också halterna av E.coli-bakterier för höga.

Bytesbörsen 16 januari

Många efterlysningar den här veckan!

En liten jolle, en boj, en akustisk gitarr, en hydraulisk vingplog efterlyses och långfärdsskridskor och glasull söker nya ägare!

Hälsningen

Missade du Hälsningen den här veckan?

Skicka hälsningar till vänner och bekanta via Hälsningen! Ring in till 02 271 7859 eller e-posta till aboland@yle.fi. Programmet sänds varje torsdag mellan klockan 9.16 och 11.00 och finns på Arenan i 30 dagars tid efter programmet. Hälsningen tar paus över julhelgerna och återkommer den 11.1.18.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855

Kontaktuppgifter

Åbo: nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO

Kimitoön: Monica Forssell tfn 040-860 3961
Pargas: Lotta Sundström tfn 040 484 0994

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland