Hoppa till huvudinnehåll

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Läs allt om räden mot Airiston Helmi.

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården.

MGP och Åboland

MGP-finalist 2019: Wilma

Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

MGP-finalist 2019: The L.A.W.

Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

MGP-finalist 2019: Ida MM

Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

Stränderna kan vara fulla med skräp trots att det inte alltid syns

Städning på strand i S:t Karins gav flera påsar med skräp.

Det finns väldigt lite information om skräp i Östersjön. Situationen verkar ändå vara allvarlig. Föreningen Håll skärgården ren har plockat upp rekordmycket skräp på stränder i år och hittade också mycket skräp på en strand i Pikis i S:t Karins.

Kaapo Kakko på poäng i första träningsmatchen i NHL – hyllas av lagkamraterna: ”Spelar hårt för en 18-åring”

Tony Sund passade i sin tur fram två mål för Sharks.

New York Rangers mot New Jersey Devils i säsongens första träningsmatch. Men Jack Hughes vilade så toppnykomlingarna får ännu vänta på att möta varandra. Kaapo Kakko visade ändå vad han går för och noterades för en assist. På andra håll imponerade bland andra Tony Sund.

Nordkalk slutar processa om Bungetäkten på Gotland

Kalkbolaget har i 14 år arbetat för att få bryta kalk där.

Kalkbolaget har i 14 år arbetat för att få tillstånd att bryta kalk i Bunge i Ojnareskogen på Gotland. Det planerade kalkbrottet uppskattades vara värt över två miljarder euro, men nu avslutas alla processer.

MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen. Från Åbo deltar Wilma Nylund och bandet The L.A.W.

Skicka hälsningar!

Varje torsdag mellan 9.15 och 11.00.

Varje torsdag mellan klockan 9.10 och 11 kan du skicka hälsningar till vänner och bekanta via Yle Åboland i etern! Ring in till programmet på 02 271 7833, eller till Nina Bergman på 02 271 7859. Du kan också skicka WhatsApp till 044 522 3030 eller sms skriv då vegaabo i början av meddelandet och skicka det till nummer 16261, tjänsten kostar 0,40 €/meddelande. Hälsningar per e-post till aboland@yle.fi. Hälsningen finns på Arenan i 30 dagar!

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Lyssna på Vega Åboland

Nu på Vega Åboland

Laddar program...

Åboland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Kontakta Yle Åboland, telefon 02-271 7855, e-post aboland@yle.fi

Kontaktuppgifter:

e-post: aboland@yle.fi
WhatsApp till Yle Åboland 044 522 3030
sms till redaktionen: skriv vegaabo och ditt meddelande, skicka det till 16261 (ett meddelande kostar 0,40 €)

Yle Åboland, nyhetsdesken 02 271 7855
Hampspinnaregatan 14 (Logomo Konttori)
PB 400, 20101 ÅBO
Kimitoön: Amanda Vikman tfn 044 239 6305
Pargas: Lotta Sundström tfn 040 484 0994

Fler kontaktuppgifter, våra e-epostadresser är fornamn.efternamn@yle.fi

Tipsa Yle Åboland

Tipsa anonymt via det här formuläret om du ser eller hör något intressant! Vi vill gärna få tips från allmänheten så att vi kan täcka hela Åboland bättre. Här kan du snabbt och enkelt dela med dig av dina nyhetstips eller det du vill att vi ska undersöka! Redaktionen är intresserad av det mesta!

Nyligen publicerat - Åboland