Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Åboland

Huvudinnehåll

Coronaläget på Kimitoön har förvärrats

Kommunen nu totalt 47 coronafall varav 18 har uppdagats den senaste veckan. Kommunens hälsovård meddelar att drygt 30 personer för tillfället är i karantän och tre smittkedjor med över 90 personer har testats, så läget kan snabbt försämras. Redaktör: Jesper Alm.

Många kan ha svårt att komma ut ur sin coronabubbla, då man slutligen får

Många har arbetat eller studerat på distans i ett år. En del trivs bra med att vara isolerade, men teologen Patrik Hagman vid Åbo Akademi är rädd för att det för andra kan vara svårt att börja leva ett normalt liv igen. Redaktör är Linus Hoffman.

"Man blir glad och pigg, och kroppen tycker om det"

Den här vintern har många yngre personer börjat vinterbada. Den första tanken är "hjälp!", då man ska hoppa i, men efteråt vill man in i vaken igen, berättar Åbobon Ramanda Andersson.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida

Här hittar du Yle Åboland på Arenan!

Nyheter, inslag och videon - här har vi samlat det mesta från Yle Åboland.

porträttbild på Fia Isaksson

Fia Isaksson: "Livet är inte bara glansbilder och städade skåp"

Fia Isaksson är känd i Pargas och alltid redo att ta tag i saker och ting då det behövs. Isaksson jobbar som kulturchef och är van att ha många bollar i luften. Men pandemin har ändrat på mycket och vardagen både privat och på jobbet har förändrats, inte alltid till det sämre.

Varje torsdag mellan 10 och 12
Slaskklädd kirskål.

Hälsa och gratta varje torsdag!

Skicka hälsningar och gratulationer till vänner och bekanta över hela Åboland. Ring in till direkt programmet på 02 271 7833, eller i förväg på 02 271 7859. Du kan också skicka WhatsApp till 044 522 3030 eller e-post till aboland@yle.fi.

Namnsdagar 3.3

Torbjörn
Finska: Kauko
Ortodoxa: Otto, Kleo, Pasi
Samiska: Gávgu
Namnsdagar © Helsingfors universitet