Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll från Använd hjärtat – Lupa välittää

Huvudinnehåll

Yle arrangerar (arrangerade före julen 2014)  en rikstäckande kampanj, Använd hjärtat – Lupa välittää. Skolor utmanas att arrangera ett oförglömligt evenemang för ensamma gamla. Vi utmanar alla unga att delta i kampanjen som pågår mellan 23.11 och julaftonen.

Frillan och fammo

Vi utmanade er - ni använde hjärtat

Dags för oss att ge våra löften till Använd hjärtat.

Pernilla Karlsson och Frida Lindholm.

"Fortsätt att bry er"

Fast Använd hjärtat-kampanjen bara pågår till julafton så vill kampanjens frontfigurer Frida Lindholm och Pernilla Karlsson att alla ska fortsätta bry sig om de äldre också efter det.

Moa Sundström deltar i kampanjen "Använd hjärtat" på dagcentret Hermansgården

Studerande pysslade med äldre i Jakobstad

Det blev många hemgjorda askar med vackra utsmyckningar när studerande från Optima i Jakobstad julpysslade med seniorerna på Hermangårdens dagcenter.

Eva Forsblom och Riikka Karjula kramas innan de säger hejdå.

Promenad som förenar nytta med nöje

Att ta en äldre person under armen för att gå ut på promenad har varit en succé i Borgå. Många har visat intresse för att bli en promenadkompis, något som de äldre uppskattar.

Leena Winberg och Mari Koskinen

Vänförmedlingen i Karis motarbetar ensamhet

Leena Winberg och Mari Koskinen går tillsammans till biblioteket varje vecka. De är ett av de vänkapspar som vänförmedlingen i Karis har sammanfört.

Monica och Alice Södergård

Alice fick en vän

Äldre människor kan bli väldigt ensamma om de har rörelsehinder och svårt att komma sig ut bland folk. Det var en orsak till att Monica Södergård bestämde att mamma Alice Södergård behöver en vän.Monica kontaktade Folkhälsans väntjänst som fann Lisbeth. Nu träffas Lisbeth och Alice regelbundet.

Bingokväll på serviceboendet Hemmet i Åbo.

Lyckad bingokväll på Hemmet i Åbo

Röda Korsets ungdomsavdelning arrangerade tillsammans med studenter från yrkeshögskolan i Åbo en lyckad bingokväll för de äldre på serviceboendet Hemmet. De som deltog välkomnade evenemang av den här sorten.

Närvårdarstuderande vid Axxell umgås med äldre.

Unga och gamla sjöng och tog selfies

De äldre på Raseborgs stads dagverksamhet fick en glad överraskning, då Axxells närvårdarstuderande kom för att sjunga tillsammans med dem. Också en och annan selfie togs efter sångstunden. Se selfiegalleri!

kerstin hindström

Finlands lucia 1952: Lucia ska vara allvar

Den 13 december 1952 tågade en leende, vitklädd ung kvinna iförd ljuskrona ned för trapporna vid Helsingfors domkyrka. Det hade slaskat, och i lucias långa päls och med en havrekärve i famnen fick Kerstin Hindström, då Klingberg, passa sina steg noga för att inte halka i strålkastarljuset på vägen till sin kortege.