Hoppa till huvudinnehåll

Tove Jansson läser...

Tove Jansson läser Trollkarlens hatt

Sniff, Snusmumriken och Mumintrollet hittar en hatt.

Trollkarlens hatt utspelar sig en sommar i Mumindalen. Sniff, Snusmumriken och Mumintrollet hittar en hatt, som visar sig ha magiska egenskaper. Allt som placeras i hatten förvandlas, vilket leder till märkligheter och förväxlingar.

Glad midsommar!

Midsommarstångens historia

Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia.

Redaktör Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia, medan han spelar folkliga låtar på munspel och ritar bilder.

Sommarstress

Väderprognos och varningar i midsommartid

Juha Föhr ger en prognos för midsommarafton

Midsommaren närmar sig. Då bör båtförarna varnas och vädret diskuteras. I det här klippet från 1992 lovar Juha Föhr att det blir tillfälligt varmt och soligt.

Huvudstadsborna pendlar till skärgården

Vägarna fylls av personer som skall fira sin semester.

Vägarna fylls av personer som skall fira sin semester någonstans. Idealet är den egna lyxiga stugan i skärgården. Skall skärgården och kusten finnas till bara för dem som kan reservera och köpa en bit av stranden?

Ut i trädgården med Aagot Jung och Udo Drude

Aagot Jung undersöker komposter

"Kompostering håller på att bli en modefluga"

"Kompostering håller på att bli en modefluga", menar Aagot Jung. I avfallsproblemens tid har komposten kommit tillbaka för att stanna. Här tar Aagot itu med komposteringen på allvar.

Aagot Jung bygger växthus

Tanken på ett litet växthus har länge spökat i Aagots hjärna

Tanken på ett litet växthus har länge spökat i Aagots hjärna. Men det är lite som med EMU: Det finns fördelar med att vara växthusägare, men också nackdelar och risker. Och hur är det att montera ihop huset?

Trädgårdsradion med Udo och Aagot

"Kära lyssnare, nu har jag skaffat mig en damm"

"Kära lyssnare, nu har jag skaffat mig en damm", berättar Aagot Jung. Dessutom svarar hon och Udo Drude på lyssnarnas frågor om trädgårdar.

Sommarmusik...

Frida och Frida: Summer of Dåka

Dåkasäsongen börjar strax!

"Pollen i luften, men snart är det dags! Dåkasäsongen börjar strax." Här kan du ladda ner den klassiska Pleppohiten från 2006.

Naturväktarna är eviga!

Hallå, det är Naturväktarna!

Programmet har gått sedan 1971 och besvarat naturfrågor.

Naturväktarna är ett av Rundradions tidiga interaktiva radioprogram med ring-in-samtal. Programmet har snurrat på sedan 1971 och otaliga radiolyssnare har njutit av roliga och spännande djurfrågor. Seportaget följer med när man sänder för 800 gången.

Finland firar 100 självständiga år!

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Timo Soini och Sannfinländarna

En persons berättelse - och en kollektiv berättelse

Använd dig av arkivmaterial på många sätt!

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet