Hoppa till huvudinnehåll

Tove Jansson om Trollvinter

En glimt av Tove Jansson

Tove Jansson började hata sitt mumintroll.

Tove Janssons mumintroll spreds över hela världen. Till sist började Tove Jansson hata sitt mumintroll. Men Trollvinter hjälpte henne att hitta tillbaka, genoma att placera Mumintrollet i en ny och främmande värld kom Tove Jansson vidare.

Rågbrödet är Finlands nationalrätt

Vårt dagliga bröd från Elanto

Vi får följa med hela processen på brödfabriken.

"I storbagerier råder ständig brådska – det dagliga brödet måste distribueras färskt och smakligt till konsumenten." Elantos brödfabrik presenteras i den här fina stumfilmen gjord av Aho & Soldan. Vi får följa med hela processen på brödfabriken då vårt dagliga bröd tillverkas.

Bageripojkarna tröttnar aldrig på sitt bröd och sina bullar

Det är ny den tredje generationen Halme som står och knådar.

Halmes lilla bageri i Köklax grundades 1899 och har stått stadigt genom krig och recessioner. Det är ny den tredje generationen Halme som står och knådar, men man har tillförsikt också på nästa generation.

Finland firar 100 självständiga år!

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Se den på nytt!

16 på Arenan ett helt år!

Vår tid är nu! Det är tid att leva nu!

Vår tid är nu! Det är tid att leva nu! Dramaserien följer med ungdomar på nionde klass och deras lärare under ett år i skolan "Korpen". Var och en av seriens nio delar har sitt eget tema, till exempel kärlek, rasism eller pengar. Manus: Johan Finne.

Vad är du värd?

Idas arkivblogg: Älska dina prylar såsom dig själv

Varför är det så lätt att bli småkär i sin iPhone?

Reklam från Apple i mejlen idag: "Du kommer att älska iPhone. Varför är det så lätt att bli småkär i sin iPhone? Kanske för att du kan göra så många saker med den. Eller för att du kan göra så många saker, så enkelt." Annat är det med relationerna till våra medmänniskor: med dem är det aldrig enkelt.

Dags att komma i form?

Väl mött i spåret!

Väl mött i spåret!

Att skida är en njutningsfull sport på vintern. Här får du all information du behöver i Rundradions skidskola från 1980.

En persons berättelse - och en kollektiv berättelse

Doras liv intresserar alla!

Använd dig av arkivmaterial på många sätt!

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet