Hoppa till huvudinnehåll

119 döda i Moskva

Antalet offer för gisslandramat i Moskva steg idag till 119 i och med att ytterligare två personer dött på sjukhus, meddelar sjukhuskällor.

Det ryska hälsovårdsministeriet meddelade att 418 av den befriade gisslan fått lämna de sjukhus där de vårdats. Fortfarande vårdas 245 personer, av vilka 16 svävar mellan liv och död, rapporterade nyhetsbyrån Itar-Tass.
Några tidigare patienter återvände senare till sina sjukhus på grund av häftiga smärtor.

Nästan alla av gisslan har fått skador av den gas som de ryska specialtrupperna använde då de stormade den ockuperade teatern i Moskva. De tjetjenska ockupanterna krävde att Ryssland drar bort styrkor från Tjetjenien.

 • Ingen tar ansvar för parkeringskaoset i Kalkstrand

  Vid Sibbos enda hamn kommer man inte fram.

  Vid hamnen i Kalkstrand står bilarna på rad, även en tidig tisdagsmorgon. På veckoslut är det så fullt att varken boende eller de som arbetar i närheten kan komma hem och när räddningsverket inte längre kan ta sig fram kan det bli riktigt farligt. Klagomålen har dock fastnat någonstans på väg och ingenting händer.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Gisslandrama i fransk kyrka

  De två gärningsmännen och en ur gisslan har dödats.

  Två män beväpnade med knivar tog flera personer gisslan i en kyrka i Normandie på tisdagsförmiddagen. Gärningsmännen och en ur gisslan har dödats, bekräftar franska myndigheter.

 • Erdogan till Ryssland i augusti

  Första mötet sedan Turkiet sköt ner ryskt plan.

  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan träffar Rysslands president Vladimir Putin den nionde augusti i Ryssland.

 • "Partisamarbete" ska ge grundlagsändringar i Turkiet

  Finns tillräcklig enighet för att börja göra ändringar.

  Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har hållit ett möte med en del oppositionsledare och det ska nu finnas tillräcklig enighet för att börja göra ändringar i grundlagen.