Hoppa till huvudinnehåll

Döbeln stängdes i Nykarleby

En bit Österbottnisk kroghistoria har gått i graven. I dag stängde restaurang Döbeln dörrarna i Nykarleby efter att ha funnits sen 60-talet.
Krögaren Gösta Sandberg har haft Döbeln i 20 år.


(Av Ann-Lis Fredriksson)

 • Tuffa investeringar i Lappträsk nästa år

  Civiltjänstcentralen slukar miljoner.

  I budgeten för 2016 tog Lappträsk för ett år sedan klivet från misär till utveckling. Nu ämnar kommunen ta klivet från utveckling till praktisk handling.

 • Nytt toppjobb för Kjell Carlström: ”Mera ledarskap och ansvar”

  Sportchef för israeliskt proffsstall med bas i Spanien.

  Sportchef för ett relativt färskt israeliskt stall med bas i Spanien. Där den tidigare proffscyklisten Kjell Carlströms nya uppdrag. Alla kommer att bo på samma ställe vilket är lite speciellt i cykelvärlden, säger Carlström till Yle Sporten.

 • FN slår larm om läget i Sydsudan - "Kan bli ett nytt Rwanda"

  "Förutsättningarna för ett folkmord finns där."

  FN larmar att läget i Sydsudan är ytterst allvarligt, och att förutsättningarna för ett folkmord finns där. Enligt kommissionen för Sydsudan är det vardag att det ligger döda kroppar spridda längs huvudvägarna och gängvåldtäkter förekommer så ofta att det har blivit normalt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Karlebyledamot lämnar sin fullmäktigegrupp

  Alpo Ylitalo säger att han skäms för att vara med i gruppen.

  Fullmäktigeledamot Alpo Ylitalo i Karleby lämnar den sannfinländska fullmäktigegruppen. - Jag skäms att vara med i en sådan grupp. säger Ylitalo.

 • Strömmingen är mager i Finska viken - fet i Bottenhavet

  Torsken har ökat lite, visar Arandas forskningsfärder.

  Rikligt med vassbuk gör strömmingen mager och torsken har ökat något i vattnen utanför Finland. Det visar resultaten från forskningsfartyget Arandas forskningsresor i Östersjön under hösten.

 • Influensasäsongen börjar tidigare än normalt

  Tiotals personer har insjuknat i influensan.

  Årets influensasäsong har kommit igång på allvar. I de österbottniska landskapen har tiotals redan insjuknat i influensa och flera patienter har behövt sjukhusvård.