Hoppa till huvudinnehåll

Inga temporära farthinder i Ekenäs

Det sätts inga farthinder på Kjellinsvägen i Ekenäs i det här skedet.

Invånarna har påpekat att många kör väldigt fort där under sommarmånaderna och de vill därför ha ett temporärt farthinder, men tekniska nämnden anser att ett hinder inte påverkar dem som kör fort. Enligt nämnden blir de negativa effekterna ännu större av de accelereringar och inbromsningar som farthindren leder till.

Nämnden anser att invånarna i stället tillsammans med polisen ska försöka hitta någon annan lösning på problemet.
(Av Maria von Kraemer)

 • Airbrush-målaren Anders Törnqvist i sitt garage

  Anders Törnqvist airbrushar dödskallar och tandteknikerskyltar

  Airbrush-målaren Anders Törnqvist gör beställningsjobb

  Be honom inte fixa rostfläckarna på din bil, men om du behöver en naken brud med eldsflammor och glitter på din motorcykelhjälm så är airbrush-målaren Anders Törnqvist rätt person att vända sig till.

 • Etiopiens premiärminister hailemariam desalegn

  Etiopiens premiärminister blir inte hedersdoktor vid finskt universitet

  Desalegn har beskyllts för brott mot mänskliga rättigheter.

  Tammerfors tekniska universitet var på väg att utnämna Etiopiens kontroversiella premiärminister till hedersdoktor vid universitetet i maj. Pressmeddelandet om utnämningen har ändå tagits bort från nätet, och universitetets rektor säger att det inte blir någon utnämning – eftersom premiärministern inte kan komma.

 • Kristian Vesalainen i HPK:s tröja.

  U18-landslaget ska försvara VM-guldet – första truppen uttagen

  VM-turneringen börjar om två veckor.

  För ett år sedan vann Finlands under 18-åringar VM-guld i USA. Om två veckor börjar turneringen i Slovakien där de finska ishockeyungdomarna ska försvara guldet. Den första truppen är uttagen och innehåller en del bekanta namn.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland