Hoppa till huvudinnehåll

Arafat omorganiserar säkerhetstjänsten

Palestinierledaren Yasser Arafat har godkänt en omorganisation av sin säkerhetstjänst. Enligt Nadil Abu Rudeina, högt uppsatt medarbetare till Arafat, minskas de åtta separata säkerhetstjänsterna till tre.

Till allmän säkerhetschef har Arafat utsett sin kusin Musa Arafat. Valet har skarpt kritiserats av den radikala palestinska gruppen al-Aqsa-martyrernas brigader. Tusentals demonstranter gick också ut i protest på Gazas gator.

Äldre generalen Saeb al-Ajez ersätter Ghazi Jabali som polischef för de palestinska styrkorna på Gazaremsan och Västbanken.

Jalabi var en av de personer som kidnappades i Gaza i går. Hans kidnappare krävde vid frigivningen att Jalabis eventuella korruptionsinblandning ska utredas.
(Av Rabbe Nilsson)

Läs också