Hoppa till huvudinnehåll

Grönt - gunga

Gungan detaljBrud på gungan

Det här behöver du:

    rep
    planka
    blomrankor i tyg
    (2 murgrönsrankor ca 1,5m långa och en rosenranka ca 1,5m lång)

Lee dekorerar repen
Så här gör du:
1. Såga plankan till en lämplig längd så att två personer kan sitta i bredd, plus 12 cm i vardera ändan för upphängningshålen.

2. Borra två hål i vardera ända och trä igenom upphängningsrepet och fäst ordentligt. Ett utmärkt sätt att fästa repen är att splitsa dem. Se anvisningarna längst ner på sidan för hur man gör en splits.

Blomsterprakt på gungan
3. Dekorera repen med murgrönans rankor, vira dem runt repet och fäst med t.ex. fiskegarn.

4. Dekorera med tygblommor, fäst dem i murgrönsrankan med tex. fiskegarn.

Gungan i sin gröna omgivning
Tips!
Häng gungan i trädgården eller på terrassen/ balkongen efter festen.

Så här splitsar du:

Splits - bild1
1. Gör en ögla i önskad storlek.
2. Vrid på repet där du vill börja splitsen så att kardelerna (de mindre "repen" som repet byggs upp av) lossnar från varandra. Stick in mittkardel A under kardel Z (se bild1 till vänster).
3. Vrid på repet igen för att få kardel Y lös. För enligt anvisningarna i bild1 kardel B över Z, sedan in under Y och till sist ut genom baksidan.

Splits - bild2
4. Vänd på splitsen och följ anvisningarna i bild2. Lös upp kardel X och för kardel C först över X och sedan åt vänster och in under kardel X.
5. Upprepa punkt 2-4 så att du viker in kardeler runt repet, över och under varandra tills de är helt och hållet "inbakade" i repet.
6. Klipp till slut av de ändor du inte får invikta i repet. Runda till splitsen t.ex. genom att sätta den på glvet och rulla den under foten tills den blir jämn.

(Expert: Lee Esselström)

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk