Hoppa till huvudinnehåll

Alexandra De Paolis örtblandningar

Örtblandningar

Skogsolja - i tillredningsskedet med barr
Skogsolja

Tag fina kvistar från en, gran och tall och klipp eller hacka dem smått. Fyll en glasburk till 3/4 med barren och fyll sedan på med vegetabilisk olja ända upp. Vi använde en blandning av raps- och olivolja. Ställ burken i ett fönster och låt den stå i två - tre veckor. Skaka burken varje dag. När de två - tre veckorna har gått silas barren av och oljan tappas på en flaska.

OBS! Se till att barren inte är blöta när du lägger dem i burken. Risken är då stor att oljan möglar.

Skogsolja - i tillredningsskedet med barr
Saltskrubb

Fyll en glasburk med grovsalt (råsocker går också bra). Häll på skogsolja så att det täcker ordentligt. Rör om.

Ta med saltskrubben in i duschen och blöt ned dig ordentligt. Ta sedan upp en näve salt och olja ur burken och skrubba dig med på hela kroppen. Saltet skrubbar bort döda hudceller och sätter fart på cirkulationen och oljan gör dig härligt mjuk och len.

Skogsolja - i tillredningsskedet med barr
Skogssalva

Tag 1 dl skogsolja till 22 g bivax. Smula ned bivaxet i en plåt- eller glasskål som vilar i ett varmt vattenbad. När bivaxet har smält, tillsätt oljan och låt alltihop smälta en gång till. Tag sedan av bunken och rör med en visp tills salvan börjar tjockna. Häll upp på burk.

Skogssalva gör kalla fötter varma och hjälper till att läka torrsprickor. Den passar också bra till trädgårdshänder.

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk