Hoppa till huvudinnehåll

Kan hetero-tjej tända på bröst?

Kan man vara hetero-tjej och ändå bli kåt av att se på bröst? Jag är en sextonårig tjej som undrar.

Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar:

Visst kan man vara en heterosexuell tjej och ändå bli kåt av att se på bröst. Som sextonåring är ens sexualitet dessutom inte nödvändigtvis färdigt utvecklad och då kan man bli upphetsad av sådant som man inte senare blir upphetsad av. Eller också blir man upphetsad av det senare också, det kan man inte veta i det här skedet. Man kan inte tänka sig att homo- och heterosexualitet är motsatser. Man brukar säga att de flesta människor ligger någonstans på skalan mellan homo- och heterosexuell. Det finns egentligen ganska få människor som till hundra procent är det ena eller det andra.

Läs också