Hoppa till huvudinnehåll

Ljugarbänk med tillhörande bord á la Timo

Hela gruppen med bänkar och bord

Jim i färd med att bygga sin ljugarbänk
Timo Heino blev så inspirerad av Jims ljugarbänk att han slöjdade glatt vidare och tillverkade ett tillhörande bord.
Formerna från ljugarbänken syns kvar i bordet men designen står Timo Heino själv för. Bordet och bänken är ett verkligt fint exempel på produktutveckling. Ett verkligt konstverk kan man konstatera.

» Jims ljugarbänk

 • Skolbarn i Ekenäs fick prova på orientering i Skepparträdgården.

  Håll kartan rätt - elever i Ekenäs lär sig orientera

  Hela världen orienterar den 24 maj.

  Det går faktiskt riktigt bra att orientera, säger Selma Fagerholm och Emma Baarman från Seminarieskolan i Ekenäs. De har aldrig orienterat förut, men fick en chans då OK Raseborg visade hur det går till i samband med en världsomfattande orienteringsdag.

 • Polisjackor

  Polis dömd för misshandel

  Om domen vinner laga kraft kan polisen förlora sitt jobb.

  Den polis som stått åtalad för misshandel efter ett ingripande mot en mopedist har dömts för misshandel och brott mot tjänsteplikt i Österbottens tingsrätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Strömsö - tittarnas versioner

 • Lapptäcke av Maija Salolahti

  Maija Salolahti gjorde ett eget lapptäcke med Lees anvisningar som utgångspunkt. Vissa modifikationer blev det på vägen, men rätt likt är resultatet.

 • Broderi med lingarn

  Då FST5 åkte på sommarturné 2007 var en av hållplatserna Hovrättsesplananden under konstens natt i Vasa. Där träffade Lee Birgit Lindberg från Järfälla, Sverige och blev stormförtjust då hon såg broderiet på hennes skjorta.

 • Millis pyssel

  Camilla "Milli" Hynynen från Åbo har under årens lopp hunnit fixa ihop det mesta man kan tänka sig. Nu senast handledsvärmare inspirerade av både Lee på Strömsö och boken Do Redo - konsten att slakta en ylletröja.

 • Fönsterdekoration med paraffin från Billnäs daghem

  Gruppen Harakat från Billnäs tvåspråkiga daghem Fågelbo har tagit sig an Owes fönsterdekoration med paraffin, och fint blev det! Billnäs daghem är med i Sällskapet för miljöfostran i Finland rf:s projekt Grönsa flaggan (Vihreä lippu). Projektets tema är återvinning och minskning av avfall.

 • Ljugarbänk med tillhörande bord á la Timo

  Timo Heino blev så inspirerad av Jims ljugarbänk att han slöjdade glatt vidare och tillverkade ett tillhörande bord. Formerna från ljugarbänken syns kvar i bordet men designen står Timo Heino själv för.

 • Väggmemory från Sampo byskola

  Marjo Tuominen från Iitti skriver och berättar om denna fantastiska version av Camillas väggmemory. Väggmemoryspelet har modifierats lite för att bättre passa sin funktion och sina användare.