Hoppa till huvudinnehåll

HPK knep sitt första ligaguld

Hämeenlinnan Pallokerho från Tavastehus vann FM-guldet i ishockey. HPK besegrade Ässät från Björneborg i den fjärde finalmatchen med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) och vann guldet med 3-1 i matcher. Det är första gången någonsin som HPK vann FM-guld.
HPK gick upp i ledning med 1-0 efter drygt tre minuters spel på ett handledsskott av Janne Lahti. Andra perioden verkade sluta mållös när Jukka-Pekka Laamanen slog in 2-0 till HPK en sekund före periodpausen.
Ässät kom tillbaka in i matchen i början av tredje perioden när Kristian Kuusela satte in 2-1 i numerärt överläge vid 43.44. HPK:s Jyrki Louhi slog dock in 3-1 vid 48.11 och matchen var i praktiken avgjord. Juha-Pekka Loikas satte in det fjärde HPK-målet i tom kasse 44 sekunder före slutsignalen.
(Av Pamela Friström)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport