Hoppa till huvudinnehåll

Många vill lära sig dansa i Karis

Danslinjen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis är populär. Över 80 personer har sökt sig till linjen i höst, men endast drygt 30 får plats på dansgolvet. Det har lett till att folkhögskolan gör allt för att hitta nya lokaliteter så att skolan skulle kunna ha en tredje grupp dansare. Dessutom måste också lärarfrågan lösas.

Det jobbar nu tio danslärare vid danslinjen. Om en tredje grupp skulle startas borde man anställa 3 till 4 lärare till, samt en jazz- och en balettlärare.


(Av Västnyland)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland

 • Fiskvägar i Svartån får mera pengar av Raseborg

  Raseborg lägger ut 630 000 euro.

  Raseborgs stad använder under de två följande åren mer pengar än planerat för att Svartån ska få sina fisktrappor. Projektet kör igång tidigare än tänkt tack vare ett statligt bidrag på 800 000 euro.

 • Marktäktsbolag förstörde natur i Raseborg

  Nämnd kontaktar åklagarämbetet i ärendet.

  Företaget Murskepojat har fällt träd och lagt jordhögar på en skyddzon i Bengtsmora i Raseborg. Raseborgs stads miljö- och byggnadsnämnd kontaktar nu åklagarämbetet i ärendet.

 • Bra vägar viktiga för Hangö hamn

  En ojämn vägbeläggning ökar risken för olyckor.

  Den tunga trafiken till Hangö hamn ökar. För att inte äventyra trafiksäkerheten är det därför viktigt att riksväg 25 till Hangö är i tillräckligt gott skick.