Hoppa till huvudinnehåll

Ärkebiskop John Vikström i elden

John Vikström ärkebiskop emeritus intervjuas av Melita Tulikoura. Gäster från hans förflutna dyker upp i rutan, för att berätta om vem mannen bakom yrkesrollen är. Han har också fått be en egen önskegäst på besök. Det blir Göran Rosenberg från Sverige.

I programmserien "I elden" intervjuade Melita Tulikoura kända finlandssvenskar, samtidigt som hon bjöd in deras släkt och vänner i studion för att verkligen grilla sina gäster.

Det blir ett förtroeligt och personligt samtal med John Vikström där både hans barndom och hans intresse för snickeri kommer upp. Publiken får bland annat höra om varför Vikström valde prästyrket och hur det känns att vara ärkebiskop. Hans barn berättar också om hur det är att ha en ärkebiskop till pappa. Samtidigt diskuteras kristendom och kyrkans roll i samhället i dag.

John Vikströms önskegäst Göran Rosenberg, chefredaktör på Moderna Tider, anländer för att diskutera om religionenss roll nu och i framtiden.

Text: Charlotta Hedman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.