Hoppa till huvudinnehåll

Filosof med gröna fingrar

Börje Fri är en trädgårdsfilosof med förkärlek för klematis. Aagot Jung besöker hans trädgård i Kottby.

Fri är väl insatt i hortikultur och har bland annat undervisat trädgårdsentusiaster runt om i Österbotten, Åboland och Nyland. I programmet berättar han för Aagot varför alla borde odla mer Klematis. En planta han menar att inte alls är svårodlad om man gör på rätt sätt. Han tipsar också om de bästa sätten för att få Rhododendronplantor att frodas i trädgården.

Men framför allt är Fri en trädgårdsfilosof. Han tycker att människorna glidit för långt bort från naturen och att vi inte får glömma bort den. Det är varken dyrt eller svårt, berättar Fri, allt vi behöver göra är att ändra inställning.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.