Hoppa till huvudinnehåll

Kyra Kyrklund och Matador

Kyra Kyrklund har vunnit elva finska mästerskap i dressyr. Hon har dessutom deltagit i flera internationella tävlingar. I dag bor hon i England och håller fortfarande på med hästsport.

Kyra Kyrklund började rida som elvaåring i Helsingfors. Hon blev snabbt biten av hästsport och blev en av finlands mest framgångsrika dressyrryttare. Kyra Kyrklund gillar hästar som ännu inte kommit igång, att träna upp tillsammans.

För Bettina berättar Kyrklund om vad dressyr egentligen går ut på. Hon pratar också om sina hästar och berättar bland annat om den kända Matador, som hon vann flera tävlingar med. Kyrklund ägde inte själv Matador och han såldes senare till ett annat stall. Hon berättar kärleksfullt om Matador och hästens karriär med sina nya ryttare. Matador är nu pensionerad och bor i ett stall i Danmark.

Kyrklund håller själv på att förbereda sig för nya tävlingar. Enligt henne blir man som dressyrryttare bättre med åldern.

Text: Charlotta Hedman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet