Hoppa till huvudinnehåll

Linda Lampenius pratar och spelar

I slutet av 90-talet exploderade Linda Lampenius som stjärna. Plötsligt syntes hon överallt, spelade fiol över hela världen och vek ut sig i Playboy. Som 32-åring gav hon ut sin självbiografi.

Linda Lampenius var känd under artistnamnet Linda Brava. Hennes internationella karriär verkade gå spikrakt uppåt, för att sedan sakta av en aning. 2002 besöker hon "Bettina S" för att berätta om sin självbiografi och den nya showen på Hamburger Börs i Stockholm.

Trots att Lampenius bara är 32 har hon hunnit med en hel del under sitt liv. Hon berättar för Bettina och publiken om både tragiska och roliga minnen. Bland annat pratar hon om sin kamp mot ätstöringar och om sin kärlek till fiolspelandet.

Fiolspelandet kan man kolla in i de två senare klippen där hon spelar på en kväll med Erkki Liikanen 1996.


Text: Charlotta Hedman/Ida Fellman

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet