Hoppa till huvudinnehåll

Nasty Suicide eller Jan Stenfors

Gitarristen i Hanoi Rocks kallade sig själv Nasty Suicide och levde ett kaotiskt turnéliv tillsammans med sina bandkompisar. Nu är han Jan Stenfors

Ett av Finlands största rockband genom tiderna var Hanoi Rocks. Gitarristen kallade sig själv Nasty Suicide och levde ett kaotiskt turnéliv tillsammans med sina bandkompisar. Men bakom masken gömde sig Jan Stenfors från Sibbo, som nu både är nykter och hemma i Finland igen.

Stenfors slår sig ner i Petteri Väänänens studio och berättar om livet som rockstjärna. Han och de andra medlemmarna festade både intensivt och vilt under Hanoi Rocks storhetstid i början av 80-talet. Stenfors berättar bland annat om alkoholberoendet, hur han söndrade ett hotellrum i Israel och om vägen till att bli nykter.

Han berättar också om sitt nya album, det första han ger ut under sitt riktiga namn. Stenfors är på väg till Japan för att turnera med skivan. Ett land där han alltid varit populär, trots för och motgångarna i både hemlandet och Europa.

Text: Charlotta Hedman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.