Hoppa till huvudinnehåll

Plantskola för trädgårdsfantaster

Aagot Jung besöker en plantskola i Lepplax, norra Österbotten, där trädgårdsfantaster kan fynda ovanliga plantor..

Österbottens plantskolor är något av ett mysterium för trädgårdsintresserade i södra Finland, men enligt Aagot kan det ibland löna sig att åka på utflykt norrut. På Leif Blomqvists plantskola i Lepplax kan man hitta allt från vanliga äppelträd till självfertila körsbär.

Aagot besöker plantskolan för att ta sig en titt på lite ovanligare plantor, bland annat taggfria havtorn som Leif importerat från Lettland. Leif berättar också hur man kan odla sina egna havtorn och ger tips om olika äppelsorter.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.