Hoppa till huvudinnehåll

YLE-hjälpen - BänkUnik

Bänk Unik snickrad på Strömsö av Lee och Jim står också under klubban. Bänken är även med i Ylehjälpen insändningen i TV2. Är det du som lovat största bidraget för bänken, hoppas arrangörerna att du kan ta åka till Tammerfors och ta emot den i direktsändningen.

» Ylehjälpens officiella hemsida
Om BänkUnik:
Strömsös experter Jim Björni och Lee Esselström har tillsammans designat och tillverkat en alldeles speciell liten bänk kallad "BänkUnik". En liten sittmöbel för en eller två personer.

Idén var att skapa en exklusiv, skulptural inredningsdetalj för en offentlig miljö eller ett estetiskt hem. Ledord under processen var nordisk skogskänsla, enkelhet och eftertanke, vila och inspiration. Det unika ligger i materialval och utförande.

Allt har sitt ursprung från en snedplanterad tall som fått växa krokig, dess form blev sittytans form. Benen är lätt svarvade och oljade, liksom övrig träyta. Till bänken hör den tunna handbroderade sittdynan, ett specialbeställt grått runstensylletyg med inslag av grönt och brunt med yllebroderi i mörkbrunt. Mönstret är en fri komposition av enkla buskrosor.

Nyligen publicerat - Bygga och bo