Hoppa till huvudinnehåll

Tafsande väninnor

Jag är en 15-årig tjej och undrar om jag och mina vänner är de enda som "tar" på varandra. Vi är mycket nära och kan tala om allt med varandra. Ingen av oss känner något sexuellt för varandra. Vi har frågat detta förut av andra vuxna men ingen förstår vad vi menar. Min fråga är alltså: Tafsar andra 15-åriga flickor på varandra lika mycket som vi?

Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar:

Jag skulle gissa att det nog finns en hel del 15-åriga flickor som tafsar och känner på varandra! Man kanske kan se det som ett slags övning inför att ha sex. Jag tror att det främst handlar om sund nyfikenhet. Man vill ta reda på hur andras kroppar ser ut och fungerar och sedan jämföra det med sin egen kropp. Det är alltså inget farligt eller dåligt med det.

Läs också