Hoppa till huvudinnehåll

Helsingfors år 1842

Hurudan var den lilla badorten Helsingfors med 20 000 invånare 1842?

Stina Bäckström har läst August Shaumans och Alexander Ramsays memoarer och återberättar här minnen om det gamla Helsingfors. Hon läser ur Helsingfors Tidningar om det nya badhuset "Ulrikasborg" i Brunnsparken, om ryssarnas intåg m.m. Dessutom berättar hon om vad allmänheten tyckte om Topelius skrifter i Helsingfors Tidningar och om nationalismen och språkfrågan.

Helsingfors – vår huvudstad sedan 1812

Musik och underhållning

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet