Hoppa till huvudinnehåll

Ami Aspelund: Mitt äppelträd

1982 när Kojo vann uttagningen till Eurovisionsschlagerfestivalen med sin "Nuku pommiin" sjöng Ami Aspelund "Mitt äppelträd. Här sjunger hon låten på Finlandiahuset i programmet Mon Ami.

Informationsruta

Kojo: Nuku pommiin
Ami Aspelund: Mitt äppelträd
Kojo: Video-Venus
opus 5: Omenakuu
Ami Aspelund: Sambanja
Ami Aspelund: ISÄ
Tapani Kansa: Laulujen maa
Tapani Kansa: Palaan...
Tapani Kansa: Angela
Tapani Kansa: Paista päivä

Ami Aspelund sjunger "Mitt äppelträd" ", med text av Marita Lindqvist och musik av Veikko Samuli i ett själfullt uppträdande. Sången kom på andra plats i uttagningstävlingen.

Via länken kan ni jämföra den med "Nuku pommiin" som stannade på noll poäng i själva finalen, där Tyskland vann med Nicole och "Ein bischen Frieden".

Text: Ida Fellman

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet