Hoppa till huvudinnehåll

Buntbuketter

Buntbuketter

En vacker kontrast med grått och brunt ris och färggranna blommor!

Owe och Jocke fixar
Materiallista:

    Björkris eller dylikt
    Nejlikor, tulpaner, umbrella, gerbera...allt enligt tycke och smak.
    Gummiband
    Snöre

Samla ihop ris i knippen
Så här gör du:
Samla ihop ris i knippen och klipp av till lämplig längd. Sätt gummiband runt risknippena. På det viset hålls riset ihop och samtidigt ger det efter en aning, vilket förenklar arbetet med att sticka ner blommor.

Stick in blommor
Vanligtvis skall blommorna få en sned snittyta, men det gäller inte i det här fallet. Snittytan måste vara rak. Eftersom risbuntarna skall stå på ett fat eller på en bricka med endast en centimeter eller två med vatten, så måste snittytan vara rak. Annars drar blommorna lätt in luft och börjar sloka efter ett par timmar.

Knyt snören kring knippen
Då du är nöjd med ditt arrangemang knyter du ihop risknippet med snöre och avlägsnar gummibandet. Snöret är snyggare och håller ihop riset stadigare så att det inte vrider sig. Knyt ihop riset på åtminstone två ställen, upptill och nertill.

Vattna och beundra
Ställ buntbuketten på en bricka med ett par centimeter vatten. Ta ett par steg bakåt och beundra!

(Expert: Owe Salmela)

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård