Hoppa till huvudinnehåll

Påsk i Oppåner å hitådit

Påsken till ära undersöker oppånergänget ägg i alla möjliga former och allt godis man kan tänka sig.

Reportern Sanna Sundén har besökt en hönsfarm där det också finns kalkoner och strutsar. Kan man stå på ett ägg utan att det går sönder? Lina Sundqvist och Simon Jern i studion målar ägg och äter ägg i alla de former. De gör också ett äggtest.

För oppånergänget 2004 innebär påsken en massa godis. Och då gäller det att frossa på bästa möjliga sätt. Vi ser hur man bakar en påskkaka vid namn Gula febern. Den innehåller snart sagt allt godis man kan tänka sig.

Vi får också en inblick i vetenskapen om hur man delar godis rättvist. Det är fart och fläng på gänget och en ungdomlig och vild anarki råder bland harar och häxor. "Kom ihåg att dela med dig av ditt påskgodis", är ändå moralen.

Text: Ida Fellman

Barn och unga

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet