Hoppa till huvudinnehåll

Pelle Miljoona – anarkist, punkare och livsälskare

Punken dör aldrig, menar Pelle Miljoona. Pelle ställs till svars både av Pål Pressli och en ung idealistisk student.

Med Pål Pressli Show ville man skapa något provocerande. Det var en blandning av sketchprogram och musikprogram utgående från en ganska fånig idé.

Huvudpersonen Pål Pressli (Paul Olin) är, eller tror sig vara, en oäkta son till Elvis Presley. Han tror sig också vara en underbar sångare.

I Pål Pressli Show stiftar vi bekantskap med punken och anarkismen. Pål Pressli (Paul Olin) träffar nämligen Pelle Miljoona.

Pål Pressli måste lära sig finska eftersom handdockan, hans högra hand, har rymt. Men han är också rädd för anarkister och vill lära sig karate som självförsvar. Pål Pressli intervjuar Pelle Miljoona om hans anarkistiska budskap.

Pelle Miljoona menar att anarkin inte har försvunnit, han citerar Einstein och säger anarki är energi och energin försvinner aldrig, den ändrar bara form.

Sedan sjunger han punkens klassiker Anarchy in the UK av Sex Pistols.

Sju år senare får vi träffa en lugnare Pelle Miljoona. Den unga Sebastian Bergholm har alltid beundrat Pelle och hans raka punkbudskap. Vad säger Pelle Miljoona om punken och musiken?

Musiken är lika viktig för Pelle nu som då. Han känner sig dock lugnare och mera harmonisk. Han är också förälskad, i själva livet och i kvinnan i hans liv.

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet