Hoppa till huvudinnehåll

1000 brevlådor med Peter Snagg

Gammal postlåda i Kilo, Yle
Gammal postlåda i Kilo, Yle Bild: YLE/Rose-Marie Sundström postlådor,gästgiveri

I maj 1964 hade Peter Snagg svarat på tusentals frågor i sitt program "Frågan är fri". Det första avsnittet sändes 1942 och sedan dess bara växte Snaggs lyssnarskara.

Här kan ni höra den tusende sändningen av "Frågan är fri". Få av rundradions program har nått upp till samma livslängd. Peter Snagg själv hade i mitten av 60-talet arbetat med programmet i över 20 år. Här intervjuas han av Enzio Sevon i en extra lång sändning.

Sevon och Snagg pratar bland annat om hur programmet kom till och varifrån Snagg hittar svaren på alla frågor han ställs in för. Snagg själv är nämligen ingen utbildad jurist, utan en före detta chefredaktör som brinner för samhälleliga frågor. Snagg berättar också varför han i slutet av varje program drar en liten vits. Han berättar att han ofta får så många tragiska brev och därför hoppas att med humorns hjälp lätta lite på livets bekymmer.

Text: Charlotta Hedman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.