Hoppa till huvudinnehåll

Masstafetter 2004

Här kan ni se masstafetter från ett soligt men kallt Olympiastadion år 2004.

I det första klippet ser vi högstadiekillarna löpa. Kyrkby skola från Jomala, Åland vinner, Kyrkslätt får silver och Hagelstamska från Grankulla brons. Hemligheten bakom en åländsk seger heter Sune Svensson -gymnastikläraren.

Iklädda svarta huvor vinner Fantomenflickorna från Vöra samgymnasium flickornas masstafetten för gymnasier. "Mamma har sytt huvorna för det är alltid så kallt på stafettkarnevalen", förklarar Camilla Boman, Eva-Stina Knus och Eva Granqvist. Men spjutkastare Mikaela Ingberg, som intervjuar tjejerna, citerar ett gammalt djungelordspråk: När Fantomen rör sig står blixten stilla.

I det tredje klippet berättar Esbobarnen att de är "helt sjukt nervösa". Det är lågstadiemassen som skall börja. Mattbergsskolan vinner. "Vi vill visa att vi har bättre flickor", säger pojkarna.

Sist kommer vad redaktören kallar kvalitet plus kvantitet, dvs. högstadieflickornas masstafett. Sursik vinner och Mattliden blir tvåa.

Text: Ida Fellman

Läs mera:

Högstadielickorna tog hem ännu ett masstafettsguld till Winellska skolan.

Stafettkarnevalen i åttio klipp – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel

Stafettkarnevalen är en unik tillställning där alla skolor i Svenskfinland deltar i löptävlingar tillsammans. Den första Stafettkarnevalen ordnades 1961. Men karnevalen handlar inte bara om att springa och växla. En lika viktig tävling utspelar sig på läktarna. Löp med oss genom Stafettkarnevalens många tävlingar och decennier.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Trattkantarellsås över öppen eld

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

  • Undvik giftiga svampar!

    Vita svampar skall man lämna i skogen.

    Undvik alla vita svampar. Och lär dig ordentligt vilka svampar som är giftiga. Osäkra svampar kan man lägga i en plastpåse eller lämna i skogen. Det är svampexperternas råd.

Nyligen publicerat - Arkivet