Hoppa till huvudinnehåll

Auraläsare John "Suntta" Sundström

Suntta Sundström läste ut människors auror och färger på 1960-80-talet. Här läser han ut Bangredaktörernas auror och ser på färgerna hur de mår.

Informationsruta

John "Suntta" Sundström spådde och läste auror, och var en guru bland människor som trodde på den här typens fenomen. Även vissa kändisar, t.ex. sångaren Danny, besökte honom för att höra om sin framtid. Sunttas dotter, Iris Roine, tog över hans mantel. Deras namn figurerar ännu på diskussionsforum där övernaturliga händelser dryftas.

Suntta berättar om hur han i barndomen redan fick höra att han var ett underligt barn. Framtiden ser han mest i drömmar, men han börjar nog bli lite gammal och trött.

Lotta Wigelius får höra att hon är en konstnärlig, vacker och överkänslig själ. Suntta har aldrig sett så vackra färger på auror i sitt liv.

Göran Kurtén får en mindre entusiastisk auraläsning, och Suntta avfärdar hans auror snabbare. Han säger att Kurtén är häftig, med gula auror vid magen som kan åstadkomma magsår.

Text: Ida Fellman

Hälsa och sjukdom

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet