Hoppa till huvudinnehåll

Auraläsare John "Suntta" Sundström

Suntta Sundström läste ut människors auror och färger på 1960-80-talet. Här läser han ut Bangredaktörernas auror och ser på färgerna hur de mår.

Informationsruta

John "Suntta" Sundström spådde och läste auror, och var en guru bland människor som trodde på den här typens fenomen. Även vissa kändisar, t.ex. sångaren Danny, besökte honom för att höra om sin framtid. Sunttas dotter, Iris Roine, tog över hans mantel. Deras namn figurerar ännu på diskussionsforum där övernaturliga händelser dryftas.

Suntta berättar om hur han i barndomen redan fick höra att han var ett underligt barn. Framtiden ser han mest i drömmar, men han börjar nog bli lite gammal och trött.

Lotta Wigelius får höra att hon är en konstnärlig, vacker och överkänslig själ. Suntta har aldrig sett så vackra färger på auror i sitt liv.

Göran Kurtén får en mindre entusiastisk auraläsning, och Suntta avfärdar hans auror snabbare. Han säger att Kurtén är häftig, med gula auror vid magen som kan åstadkomma magsår.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.