Hoppa till huvudinnehåll

Mat för större bröst?

Kan man inte äta något så att man blir lite tjockare? Jag är 13 och väger 39 kg
och jag har inte fått mina bröst ännu. Alla mina kompisar säger att det beror på att jag är smal.
Så kan man inte äta något så att man blir lite tjockare?

Linda Karlsson, kostrådgivare, svarar:

Det är ju så att kvinnors kroppar utvecklas i olika takt. Vissa får bröst i 13-årsåldern och andra får dem först i 17-årsåldern, vissa får större och andra mindre. Det här är ofta genetiskt, så man kan inte säga att man kan äta något visst för att få större bröst. Det är tyvärr inte heller alltid så att man får större bröst om man blir tjockare, eftersom fettet sätter sig på olika ställen på olika människor. Flickan som frågar är bara 13 år, så jag tror att hon nog kan vänta lugnt i några år ännu, kroppen kommer nog ännu att förändras. Att äta mångsidigt och regelbundet är det bästa för kroppen och för att man ska växa.

Läs också